#圍方#上陽樓終於有時間行下新商場圍方地方好大 好羨慕大圍人食肆上總類還好 本來大圍都算多野食今次係圍方度揀左上陽樓食中菜💓食物方面每碟都好精緻味道都唔錯👍🏻前菜有蛋散 上陽黃椒醬我地兩人叫左5碟1️⃣黑毛豬叉燒腸叉燒腸每件夾了原塊叉燒🤤腸粉皮厚薄均勻 唔會太厚粉又唔會太薄 口感上同視覺上都一絕2️⃣帶子菜苗餃我係餃子狂熱份子 所以帶偏見我覺得要encore 好好食😍😍3️⃣香煎雞包仔而雞包仔表面煎到少少金黃色入面有香菇雞肉 🍗👍🏻比起蒸會更香口4️⃣金湯南瓜果呢個好特別 純粹我鍾意食南瓜🎃所以叫左 有啲似抽盲盒 上碟發現原來係有蝦仁🍤混合南瓜粒搓成既肉球再炸 好香脆 加上有啲青豆同冬菇做配菜 多左唔同層次既口感體驗5️⃣松露醬蔥油拌面🍜有松露醬 但松露味道無想象咁出但醬汁配搭整體開胃而不油膩不知不覺食食左大半碟🤣環境方面唔只寬敞 仲好有私人空間 每台都保持適當空間 唔會好嘈好岩朋友/家人聚會 傾計💬加上職員好細心 好照顧孕婦🤰🏻會主動向廚房了解餐單有無我唔食得既野 💯加分🩷🩷#大圍#中菜#腸粉#點心#精緻#飲菜#家人#朋友#聚餐#hkfoodie#hkig#hkfood#instafood#insta
#圍方#上陽樓

不知不覺食食左大半碟🤣

好岩朋友/家人聚會 傾計💬

加上職員好細心 好照顧孕婦🤰🏻
會主動向廚房了解餐單有無我唔食得既野 💯加分🩷🩷

#大圍#中菜#腸粉#點心#精緻#飲菜#家人#朋友#聚餐#hkfoodie#hkig#hkfood#instafood#instafoodie#foodporn#foodphotography#yumcha
  • 金湯南瓜果