2022-09-24 364 views
呢到簡直就係食肉獸嘅天堂 啲肉真係好高質🥹最近仲新出左一系列嘅沖繩美食添😍.📌特上日本豚肉鍋 $149店員介紹呢到提供三款豚肉 分別係呢款鍋嘅日本肉眼豚肉🇯🇵美國肉眼豚肉🇺🇸丹麥嘅豬腩肉🇩🇰湯底有壽喜燒/豬骨湯底 最鍾意就係清甜嘅壽喜燒湯底❤️豚肉份量都唔少 肉質勁軟嫩又Juicy 仲好有豬肉香味🐷再沾埋日本生雞蛋 食落更加滑溜🥚野菜都幾豐富 有金菇, 冬菇, 芋絲, 娃娃菜, 豆腐, 唐蒿 全部吸收晒湯底嘅精華🥬🍄🥕忍唔住再嗌多一份時令野菜嚟食 +$48🥰個飯係宮城縣嘅一見鍾情米🌾外表飽滿 入口軟糯煙韌 味道甘甜香味濃郁 好正呀🍚.📌宮崎和牛·鰻魚 $179嚟到當然要試埋個牛同鰻魚😝炙燒鰻魚好厚肉 肥美嫩滑 索晒香甜惹味嘅鰻魚醬汁 一啖鰻魚一啖飯 超正🐟和牛用左九州宮崎出品 喺日本和牛比賽拎到冠軍架🥇和牛油脂豐厚 入口即融🐮牛肉同牛脂比例啱啱好 充滿牛脂香味 肉味都好濃郁🤤另外可以+$15要套餐組合 會配一個味噌湯同迷你沙律🥗.📌厚炸沖繩島豆腐 $42呢個好推介💕島豆腐直接放入油鑊 用高溫油炸 食完餐飯再食都仲係好香脆🤩sls食食吓覺得個味好熟悉 終於比我諗到 食落好似厚版小老闆紫菜🤣

📌特上日本豚肉鍋 $149
時令野菜

📌宮崎和牛·鰻魚 $179
宮崎和牛·鰻魚

📌厚炸沖繩島豆腐 $42
呢個好推介💕島豆腐直接放入油鑊 用高溫油炸 食完餐飯再食都仲係好香脆🤩sls食食吓覺得個味好熟悉 終於比我諗到 食落好似厚版小老闆紫菜🤣豆腐除左豆味好濃郁之外 口感實實地似硬豆腐咁 但食落好綿好滑🤍💛食嘅時候再蘸啲沖繩海鹽 估唔到豆腐都可以咁好食🧂

📌沖繩水雲醋物 $38
沖繩海藻好爽口 配埋酸爽嘅柚子醋 同山藥,枸杞做點綴 夠晒開胃 健康又fresh✨
沖繩水雲醋物

📌沖繩雜炊飯團 $15
係傳統沖繩嘅家庭料理🍙飯團應該有輕輕煎過 有一層薄薄地嘅脆皮包住軟糯嘅飯😗不過略嫌有少少過濕同腍🤏🏻入面有啲羊棲菜同豬肉 個味同口感都好似糯米雞😂😂😂😂我個人就麻麻哋 但價錢咁平可以一試~
沖繩雜炊飯團
時令野菜