好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗同朋友食生日飯,搵咗呢間響荃灣,網上評價唔錯嘅日式料理小店試吓!🍴鮟鱇魚肝($128)我從來都冇食過有 "海中鵝肝" 美稱嘅鮟鱇魚肝,就叫嚟試吓!魚肝係厚切,放入口時質感真係好似鵝肝,口感綿密細滑,入口即化,油脂柔嫩香醇,好肥美,加埋酸酸哋嘅醬汁,好味!🍴西班牙蠔($49)大大隻嘅蠔,肉質非常肥厚,質地係好軟滑 creamy,海水味比較淡,配埋燒汁同蔥花一齊食,正!$49一隻好抵食!🍴蜜柑鯛薄切($98)一碟有8片,師傅刀功唔錯,上碟後係可以透出碟嘅花紋,魚肉晶瑩剔透。上網睇吓,原來蜜柑鯛嘅飼料入面,係加入咗蜜柑皮,唔怪得咬落去會有淡淡嘅 citrus 味,我仲以為叫蜜柑鯛係佢本身已帶有呢種味😅~加咗帶酸味嘅醬汁食鮮味更出,我個人建議先試唔加醬汁,之後再加,就兩種味道都試到!🍴上十貫目($218)最吸引我眼球嘅梗係海膽軍艦,海膽份量冇留手,鮮甜好味!密柑鯛壽司可以試到另一種口感,魚肉原來係好清爽帶少少咬口,同薄切時嘅口感好唔一樣!油甘魚有淡淡甘甜,魚油味好香。劍魚腩口感柔軟,脂肪相對多,好鮮甜。帶子、三文魚、北寄貝、甜蝦都好新鮮㗎~🍴燒
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴鮟鱇魚肝($128)
鮟鱇魚肝
🍴西班牙蠔($49)
西班牙蠔
🍴蜜柑鯛薄切($98)
蜜柑鯛薄切
🍴上十貫目($218)
上十貫目
🍴燒鱈魚干($35)
去居酒屋成日會叫雞泡魚干食,鱈魚干就真係未食過~原來係一片片頗大片嘅,咬落去係勁脆(差D 想錄音俾大家聽😂),會有微量魚油滲出,魚油味好香,就咁食已經好好味,加埋蛋黃醬食就會再惹味D!
燒鱈魚干
🍴鹽燒牛舌串($45)
牛舌厚切,好爽口,唔會燒到好乾,好味~

🍴鹽燒黑豚腩串($36)
黑豚肉彈牙爽口,油脂夾層不得了,勁香~

另外再叫咗🍴雞腎串($28)🍴燒玉子($28)🍴雞軟骨串($18)
正常發揮。
燒玉子
整體上食物質素唔錯,魚生夠新鮮,我自己覺得唔可以錯過鮟鱇魚肝同埋西班牙蠔,係值得一試嘅小店。
Type of Meal
Dinner