2012-03-08
團購買了一個多月, 終於有機會用了. 因為只買了一張二人餐, 我們四位女士們就要再補飛叫野食了~~~<3先講環境, 因為我係Openrice 有睇過呢度既裝潢, 所以跟我預期一樣, 靚+特別~~~另外, 因為我對兩位女士keep secret for the places, 佢地黎到總算有驚喜^^其實我係台灣宜蘭都去過呢間餐廳既原身, 不過個度係工作坊同埋店舖, 無野食買. 今次見到佢既香港Crossover 餐廳, 係有點期待.門口天花不過安排座位方面就唔係幾好, 我早幾日打去book, 但被安排在圍板的角落...重點係裡面太窄了, 令到我同友人都覺得不太舒適) 坐係外面應該會好好多...同埋因為個角落係自成一角既十人枱, 佢拆散左做 4 + 6, 令到我同友人出去時, 需要旁邊枱的人全部企起身, 走出去, 我同友人們先可以離開...咁樣有點annoying....食物方面, 其實佢真係做得唔錯, 時間方面係耐左D, 不過味道唔錯. 紫米呢個概念幾好, 幾健康~而團購既二人餐真係好抵食, 佢無因為係團購而將食物分量減少,讚!! 另外既小食都做得唔錯, 朋友仔既湯面都大大碗,
其實我係台灣宜蘭都去過呢間餐廳既原身, 不過個度係工作坊同埋店舖, 無野食買. 今次見到佢既香港Crossover 餐廳, 係有點期待. 門口 天花
食物方面, 其實佢真係做得唔錯, 時間方面係耐左D, 不過味道唔錯. 紫米呢個概念幾好, 幾健康~而團購既二人餐真係好抵食, 佢無因為係團購而將食物分量減少,讚!! 另外既小食都做得唔錯, 朋友仔既湯面都大大碗, 聽講味道都唔差~ 扮酒杯 XD Chicken Wing 小食<3 好好味!!!
但係最後因為佢無紫米蛋卷而變左草餅, 不過個個根本唔係草餅...好難食...我個人覺得好似Toliet 用既香精 (嘔...)
不過Overall 呢間餐廳真係好有趣同好抵食^^仲有好成功地打破我既朋友仔對"西龍飯團"好難食既觀念