2017-11-01 183 views
銅鑼灣時代廣場對面有間新斗記在2/f, 上到去多人排隊,不過等左一陣就有位了!店員服務態度都好好~坐底就睇睇食什麼啦~見到出名食乳豬,所以我地就決定左叫份乳豬了! 乳豬皮真係燒到脆到不得了!!仲要唔會有油膩感覺。乳豬醬蘸黎食仲更加惹味。真係皮脆肉嫩好好味。可說是吃過最好味的頭三間餐廳!!薑葱美國桶蠔煲熱辣辣上台,一煲有大約6隻,每隻都唔會縮到細細隻!仲保持番厚肉~厚肉嫩滑多汁!鮮味入味!有薑葱加持好味呀!生炒骨一講就知考廚師廚藝既餸菜,呢度亦做得相當出色。甜甜酸酸外層肉質香脆,送飯一流!啖啖肉唔會有太多骨!唔錯呀!最後有送糖水木瓜雪耳,幾濃郁又唔會死甜!非常有心思。

最後有送糖水木瓜雪耳,幾濃郁又唔會死甜!非常有心思。