2020-12-06
🌸#girlsfoodies屯門#girlsfoodies粉麵 🌸【💛 #GF_List 】🉑:外賣自取 | mamaeat⭐評分: 8/10 ———————————————天氣凍咗就想食熱麵🤤終於試到順酸辣粉,溫馨提示, @mamaeat_hk 都有得嗌㗎!有菜飯有湯麵有拌麵,仲有早餐供應😍——————————————————
▪️招牌酸辣粉 ($29 + $17 炸雞扒 + $8 凍飲)▪️三寶飯 ($47 + $4 凍飲 )湯粉配餸 $6 起 ,作為貪心嘅人緊係有大食大,豪啲嗌最貴嘅配菜!炸雞扒超大塊超厚肉,新鮮熱辣炸起,個炸皮咬落咔嚓一聲,似係以咖哩粉醃製,所以個皮都帶點棕黃色,呢隻味夾豬扒多過雞扒~但因為係即炸又juicy,所以都好好食!btw叫菜飯塊扒一樣大,但價錢平過叫麵~酸辣粉叫咗微辣、紅薯粉。肉碎唔係好硬/超肥嘅肉,反而係鬆化嘅肉粒,無豬羶味非常抵讚!配菜份量都好足,韮菜、芽菜、酸菜全部闊佬唔欺場~湯底微酸微辣,不過稍油。失望位係紅薯粉,浸得太淋,無咗好好咬嘅口感🥺三寶飯賣相麻麻,大腸雞腎都入味,豬頸肉唔係炭燒而係滷水,無咗嗰種juicy/香嘅感覺,有
【💛 #GF_List 】
🉑:外賣自取 | mamaeat
⭐評分: 8/10
———————————————
——————————————————
▪️三寶飯 ($47 + $4 凍飲 )
湯粉配餸 $6 起 ,作為貪心嘅人緊係有大食大,豪啲嗌最貴嘅配菜! 炸雞扒超大塊超厚肉,新鮮熱辣炸起,個炸皮咬落咔嚓一聲, 似係以咖哩粉醃製,所以個皮都帶點棕黃色,呢隻味夾豬扒多過雞扒~但因為係即炸又juicy,所以都好好食!btw叫菜飯塊扒一樣大,但價錢平過叫麵~
三寶飯賣相麻麻,大腸雞腎都入味,豬頸肉唔係炭燒而係滷水,無咗嗰種juicy/香嘅感覺,有點可惜。
✨ 順酸辣粉 ✨
📍 屯門青菱徑6號富麗大廈地下