2016-09-30
我哋都是一班食肉獸,除了食放題之外最好的選擇就是吃中式菜館,勝在樣樣都都有齊,除了豬牛羊之內,雞、魷魚、乳鴿什麼都齊全。首先是酒樓不可缺少的招牌乳鴿,原隻乳鴿相,又殘忍但是亦都很精美。皮燒得金黃香脆,裏面的肉質肥美,咬起來都軟林林,不需要太多牙力,調味適中。撈起原來係一個辣嘅拼盤,乜都有一啲包括鴨腎,魷魚,花生同埋其他內臟。不過真係辣辣地,如果食唔到辣嘅都唔建議叫,入面嘅肉類全部都好爽口,整得特別實在,咬起來都好香。特別鴨腎好香,好正⋯招牌脆皮豬手早已經切好晒俾我哋,幸好豬手的肉不是弄得很乾,質感仍然鬆軟。仲有特色嘅豬肉醬汁,酸酸甜甜非常開胃,外脆內院好似食緊燒肉咁,不過個香味就同燒肉有好大分別,是有點鹹香的鹹豬手。這間餐廳處理的肉類味道不錯,所以給予一個好評。
皮燒得金黃香脆,裏面的肉質肥美,咬起來都軟林林,不需要太多牙力,調味適中。 撈起原來係一個辣嘅拼盤,乜都有一啲包括鴨腎,魷魚,花生同埋其他內臟。
特別鴨腎好香,好正⋯ 招牌脆皮豬手早已經切好晒俾我哋,幸好豬手的肉不是弄得很乾,質感仍然鬆軟。
仲有特色嘅豬肉醬汁,酸酸甜甜非常開胃,外脆內院好似食緊燒肉咁,不過個香味就同燒肉有好大分別,是有點鹹香的鹹豬手。 這間餐廳處理的肉類味道不錯,所以給予一個好評。