最近行過上環發現新開左一間以腐乳為主題既Fusion餐廳😳鍾意試新野既我就當然唔會錯過😏◦ 椒絲腐乳卡邦尼意粉 ($98)估唔到腐乳都可以加卡邦尼出黎個味道都幾好,再加埋臘腸、紅椒、洋蔥、雞蛋等配料,煮得好creamy,味道都幾好😆腐乳味道係微微地食得出,問下先知原來廚師為左照顧大眾口味,腐乳會落得輕手D,當客人要求重味D既時候會再調節腐乳份量◦ 腐乳忌廉芝士貝果 ($88)個Bagel用左酸種麵包,十分鬆軟香口,牛肉漢堡扒食落相當juicy,而且牛味十足,問下店員先知原來用左和牛,呢個價錢食到和牛真係良心小店😍,腐乳味道同樣比較溫和,大家可以放心試下🤣◦ 南乳炸雞球 ($78)呢個炸雞球頗為出色,新鮮出爐雞肉十分嫩滑,味道啱啱好,通常會配蛋黃醬或者沙律醬,而今次係配埋南乳醬黎食,都幾特別,又估唔到都幾夾!◦ 腐乳咸蛋炸魚皮 ($68)咸蛋黃味道比腐乳味道濃郁,主要都係食到咸蛋味,新鮮炸出黎既魚皮寧捨好食,脆卜卜又香口😍大力推薦!◦ 流白 ($45)呢杯係餐廳既Signature drink之一,原來係一杯腐乳咖啡Tonic water,第一啖就係「哇好重腐乳味😯」,第二啖「咦又好似適

◦ 椒絲腐乳卡邦尼意粉 ($98)

◦ 腐乳忌廉芝士貝果 ($88)

◦ 南乳炸雞球 ($78)

◦ 腐乳咸蛋炸魚皮 ($68)

◦ 流白 ($45)
呢杯係餐廳既Signature drink之一,原來係一杯腐乳咖啡Tonic water,第一啖就係「哇好重腐乳味😯」,第二啖「咦又好似適應左」,第三、四啖就覺得「咦又幾特別」,酸酸地苦苦地,加埋即磨咖啡,味覺都幾豐富,但又唔會好刺激🤪

◦ 話梅Latte ($45)
平時紫薯、抹茶Latte就飲得多,話梅Latte又真係未試過😳飲落酸酸甜甜,加埋即磨咖啡既香味,都幾得意,又係從未試過、好特別既味道😙

好開心今次坐係Bar枱,可以同廚師傾下計,佢地都好nice,熱情地介紹佢地餐廳既理念😙
個人都幾欣賞佢地帶住咁特別既理念黎開餐廳,推薦大家bookmark,得閒去試下,相信會有驚喜😋
2022-03-09
Type of Meal