2021-09-23 186 views
呢間餐廳附近其它嘅餐廳環境整體我比個「地踎」去形容。 嗰日夜晚九點諗住求其搵啲嘢食,咁啱間餐廳隔離好多政府時租泊位,我就拍低左架車抱住沒有什麼期望的心情下去嘗試。首先門口個姐姐好熱情又有禮貌,行到入間舖頭就好似去咗台灣嘅文青咖啡店。而坐左入去之後啲食客質素都好高 (我三日裏面去咗兩次啦已經),佢嘅裝修都好有心思。叫咗餐之後,我有個小習慣,我會刻意去睇吓廚房入面嘅衛生情況,我分別偷望左五六次,我發覺裏面廚房嘅職員每一次都帶實個口罩同埋手套🧤,啲樣嘢我好欣賞,令我食得好放心! (重點係其實餐廳範圍望入廚房個窿好細,如果唔係有心好難望到入去)所以我都覺得佢哋嘅自律!當啲食物嚟到之後,個份量對男士來講係啱啱好,對女士來講係多咗少少,不過好好味!尤其是佢哋嘅肉操,真係唔多肥肉,喺香港黎講係少見!飲品先係重點,佢個杯芋香奶茶同埋玫瑰珍珠奶茶🧋我比接近滿分,佢嘅凍飲仲要包到好似出街買嘅珍珠奶茶咁,又衛生又方便。我平時好少打食評,我見到呢間餐廳嘅劣評好似好多,我睇唔過眼,所以先嘥時間打呢篇食評俾大家睇。因為佢係唯一一間餐廳令到我三日裏邊去咗兩日,大家得閒可以去試吓。 唯一嘅缺點可能係提供嘅菜太少,希望
呢間餐廳附近其它嘅餐廳環境整體我比個「地踎」去形容。

我平時好少打食評,我見到呢間餐廳嘅劣評好似好多,我睇唔過眼,所以先嘥時間打呢篇食評俾大家睇。因為佢係唯一一間餐廳令到我三日裏邊去咗兩日,大家得閒可以去試吓。 唯一嘅缺點可能係提供嘅菜太少,希望佢哋可以比多四五條菜,咁我就會食得更加多啦!
2021-09-22