2011-10-07
七月份同時有兩位朋友生日 , 本來打算去食自助餐的酒店竟然book 唔到位 , 惟有再搵另一間 , 最後經同行朋友介紹 YMCA 再臨閣 , 於是一試 , 而且自晚餐時間 18:15 - 21:30 , 可以食三個鐘 , 也不錯。而且book位時 , 接線生非常友善及細心 , 知我地多人 , 安排近窗囗位一帶坐 , 可以自成角 , 同埋仲可以望街外景 , 在繁華的尖沙咀享受晚饍 , 是一種不錯的享受!我地一顆人早到了很多 , 未能入坐 , 於是我地到同層的平台花園閒聚一番 , 可以享受一下寧靜又舒適的環境。時間一到 , 我地就做當晚第一批客人 , 當我一進入餐廳 , 眼看餐廳內的裝修及擺設 , 有一種好舒服的感覺 , 而且餐廳街外境亦不錯 ! 我一坐底飲左一啖橙汁 , 就即刻第一時間去食凍盤 , 竟然發現好大隻麵包蟹 ! 大到隻碟都係岩岩夠放 ! 淨係食隻蟹都食左我成半個鐘 , 個殼有好多膏 , 而蟹肉肉地又好爽口同鮮味 , 食完都好滿足, 飽左4成 ! 雖然食物種類唔雖好多 , 但勝左夠精 , 整體不錯 , 再加上侍應的良好服務水準 , 同埋令人有一種好舒服感覺的裝修及擺設 ,
雖然食物種類唔雖好多 , 但勝左夠精 , 整體不錯 , 再加上侍應的良好服務水準 , 同埋令人有一種好舒服感覺的裝修及擺設 , 已經值回票價 !