2022-07-31 106 views
環境似足日本居酒屋,坐得好舒服。最特別係呢度有自助清酒放題($188 無限時)食物方面都有好多選擇,好少居酒屋會有拉麵,呢度都有。🍤 海之天婦羅 $118賣相非常靚,有蝦,鯛魚,黑松露帶子,墨魚,紫蘇葉。每樣都好新鮮,最有驚喜係個帶子,入面加左黑松露,味道好有層次👍🏽🦀 味噌甲羅燒 $98蟹膏+蟹子+蛋黃,配上紫菜白飯,蟹膏甘香、鮮甜,單吃已經好正,拌飯都一流!🥩 炙牛拉麵 $92通常拉麵都係配叉燒或者豚肉,第一次食有牛嘅拉麵幾特別。湯底係豚骨湯,比較清淡但牛肉用左黑椒炙燒,所以個湯底有埋黑椒味,估唔到又幾夾。🍜 紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98用左豬骨湯再配上紫蘇葉幾香,不過覺得個湯底有少少俾紫蘇葉蓋過咗。豚梅肉有2大塊,肥瘦均勻,幾嫩滑。🍑 白桃梳打 $38係樽裝日本梳打,係日本嘅味道呀~🍎 日本青森蘋果汁 $32青森蘋果汁係我最愛,香甜中帶點微酸嘅口感、濃濃嘅蘋果香氣,超好飲😋最後想讚下呢度嘅店員,佢地好耐心向我地介紹部清酒機點用,又推介我地有咩必吃,期間我同朋友掛住影相仲倒瀉咗成杯茶,店員見到都即刻過黎幫我地抹乾,服務態度超好👍🏽😊#三代目 Sandame #三代目 #Sa

🍤 海之天婦羅 $118
海之天婦羅

🦀 味噌甲羅燒 $98
味噌甲羅燒

🥩 炙牛拉麵 $92

🍜 紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98

🍑 白桃梳打 $38
係樽裝日本梳打,係日本嘅味道呀~

🍎 日本青森蘋果汁 $32

#三代目 Sandame #三代目 #Sandame #日本廣島蠔 #豚骨拉麵 #湯底熬製超過10小時 #東京殿堂級拉麵 #清酒
2022-07-22
$238 (Dinner)
  • 味噌甲羅燒
  • 海之天婦羅