2022-11-26
老友隔左三年終於返黎香港探我地 香港最signature既一定係帶佢食點心! 成條彌敦道咁多吉舖又少人行佢都覺得好驚訝 好彩呢間點心無令佢失望, 因為全部都係自家製即叫即整, 唔似連鎖酒樓係廠運雪貨過黎蒸, 點心師傅仲要係米芝蓮酒店過檔, 質素有保證飲茶又點少得蝦餃燒賣🦐 呢度可以兩隻四隻咁嗌, 少人黎都可以試多幾款點心, 唔駛食哂成籠👯 蝦餃皮薄餡靚, 超大隻鮮蝦好爽口🦐 外型真係做到月半彎, 摺又夠多, 係做得好有質素既手工點心燒賣包得工整到成朵花咁, 豬肉彈牙, 加左黑松露醬係面好香我仲好鍾意個腸粉包左白蘿蔔酥係入面, 口感同層次都非常豐富朋友仔就話流沙奶皇包最正, 真心每一個都軟熟又夠流心, 鹹甜拿掐得岩岩好平時我都唔係點食粉果, 但呢度既粉果外型飽滿好吸引, 有沙葛花生等好好咬金錢肚個醬好濃郁所以唔覺牛肚有內臟味, 仲好爽口添. 下面仲有白蘿蔔吸哂d汁好惹味呢香脆鹹水角好好味! 外脆中間煙韌, 餡料既五香味都岩岩好裝修都好新式光猛, 比酒樓感覺更free更岩傾計
燒賣包得工整到成朵花咁, 豬肉彈牙, 加左黑松露醬係面好香
我仲好鍾意個腸粉包左白蘿蔔酥係入面, 口感同層次都非常豐富
香脆鹹水角好好味! 外脆中間煙韌, 餡料既五香味都岩岩好
裝修都好新式光猛, 比酒樓感覺更free更岩傾計