2023-05-31
終於食到bookmark左好耐嘅動L蛋包飯,總算彌補左我係日本食唔到蛋包飯嘅遺憾🥹。今次遠道大圍顯徑朝聖,好彩無令我失望!蛋真係超滑溜!自家製漢堡扒亦係誠意之作,重點係性價比好高,經典日式牛肉醬汁蛋包飯$78,升級至套餐都係$100。絕對會encore!店面較細,weekend食最好先book位!⠀▪️明太子奶醬蛋包飯 $108一上枱超動L!輕輕一切就會見到滑溜嘅半熟蛋,入口蛋香十足!明太子奶醬creamy好重忌廉味,配埋辣辣地嘅明太子,食落唔會太膩仲好開胃添~ 下面嘅飯底唔會太濕,飯粒分明帶淡淡番茄酸味,有粒粒磨菇增添口感,味道偏淡但反而唔會搶左蛋香醬香。私心覺得如果可以加塊漢堡扒係中間就更滿足!▪️Ado’s自家手打日式漢堡扒 $98手打漢堡多汁肉味濃,唔會太實又唔會過於鬆散,調味恰到好處。配埋特製嘅紅酒醬汁,微酸唔會太膩。旁邊跟左大大碗白飯~以上餐點都可以+$22升級至套餐,有埋是日餐湯+前菜+飲品 (計返如果會嗌野飲,只係on top加多$2就有套餐,都幾抵)▪️Homemade Apple Pie $58當日無晒雪糕,有得減$10。蘋果批好夠熱,外皮好香牛油味,但口感偏硬脆唔夠酥
店面較細,weekend食最好先book位!
⠀
▪️明太子奶醬蛋包飯 $108
▪️Ado’s自家手打日式漢堡扒 $98
▪️Homemade Apple Pie $58
當日無晒雪糕,有得減$10。蘋果批好夠熱,外皮好香牛油味,但口感偏硬脆唔夠酥。中間有啲酸尾尾甜度低嘅蘋果蓉,整體食落唔會好甜膩,不過就無乜肉桂味。
▪️Chai latte (套餐 +$10) (單點 $30)