KOKO Coffee Roasters係咖啡店CoCo Espresso既延伸品牌,黎到呢度一定要試下佢地自家烘焙既手沖咖啡☕️除左咖啡好飲之外,呢度仲有好多唔同既食物,環境好chill好舒服😌啱曬同朋友黎飲住咖啡傾下計。晏就黎食少人啲,而且set lunch包埋咖啡都唔錯。 1⃣️法式紅酒燴牛肋條闊條麵($118)牛肋條煮得夠淋夠入味,另外仲有啲蘿蔔都煮得好夠淋。紅酒汁同牛肋條味道好夾,啲汁好多,夠曬撈啲麵食👍個汁味道唔算好濃,食落唔會覺得膩。另外闊條麵食落好彈牙,有啲似手工意粉既質感😋  2⃣️班尼迪蛋漢堡扒配藜麥及小米($128)班尼迪蛋一切開既流心效果好正🤤面頭既荷蘭醬夠濃稠,荷蘭醬既奶香同蛋香都好夠,夾埋個水波蛋流出黎既蛋汁,蛋味夠曬正!漢堡扒都既厚,啲肉偏鬆散啲,一切開啲好容易就會碎開,但係肉味香而且肉既中間仲有少少粉紅色,食落有肉汁😍  個底仲有片蕃茄,食落唔會好酸,感覺好fresh,中和翻漢堡扒同啲荷蘭醬既油膩感,成個感覺好balance😆仲有少量沙律菜係底添🥗另外同平時食開既班尼迪蛋唔同,呢款唔係配sourdough bread而係配藜麥同小米,配埋酸酸甜甜既黑醋,感覺好似仲

1⃣️法式紅酒燴牛肋條闊條麵($118)
法式紅酒燴牛肋條闊條麵

2⃣️班尼迪蛋漢堡扒配藜麥及小米($128)
班尼迪蛋漢堡扒配藜麥及小米
班尼迪蛋一切開既流心效果好正🤤面頭既荷蘭醬夠濃稠,荷蘭醬既奶香同蛋香都好夠,夾埋個水波蛋流出黎既蛋汁,蛋味夠曬正!漢堡扒都既厚,啲肉偏鬆散啲,一切開啲好容易就會碎開,但係肉味香而且肉既中間仲有少少粉紅色,食落有肉汁😍  個底仲有片蕃茄,食落唔會好酸,感覺好fresh,中和翻漢堡扒同啲荷蘭醬既油膩感,成個感覺好balance😆仲有少量沙律菜係底添🥗另外同平時食開既班尼迪蛋唔同,呢款唔係配sourdough bread而係配藜麥同小米,配埋酸酸甜甜既黑醋,感覺好似仲健康啲!

3⃣️Dirty(跟餐+$10)
dirty
呢杯dirty既漸層效果唔係好明顯,而且唔係好飲到果種越飲落去越重奶香味既變化,不過咖啡味係真係好濃好香既。不過espresso同奶既溫度同比例就可能可以再控制得好啲。

4⃣️Cappuccino(跟餐)
cappuccino
呢度既咖啡真係唔會令人食望😙另一杯飲品揀左Cappucino。一飲落去就係好香既咖啡味,唔會甜,真係飲到咖啡既甘香。
法式紅酒燴牛肋條闊條麵
dirty