呢幾日終於涼返少少啦😆即刻打返個高質港式邊爐~▪️花膠響螺燉赤肉 $228漁火嘅湯底出名足料選擇多。今次試左佢嘅招牌海螺花膠燉赤肉。店員話呢煲湯無添加味精,叫我地飲左先再打邊爐。飲落香濃鮮甜,成個湯底真係會飲完再想飲多碗。▫️椒鹽九肚魚 $98熱辣辣又夠晒香口,炸得好酥脆,香椒鹽味之餘仲好有魚香味道~▪️蘇格蘭蟶子皇 $78/隻 蟶子皇又長又大隻,放落湯12秒就食得。肉嫩肥厚、勁爽勁有口感,味道鮮甜,勁滿足!▫️手切鮮牛頸脊 $248份量唔少,食落牛肉味濃, 油脂分佈適中。▪️時令什菜籃 $78蔬菜翠綠新鮮,份量夠,仲有鮮冬菇同粟米,抵食!▫️鮮味海中蝦 $128一碟有5大隻,肉質好實淨又爽口,食得出好新鮮,個蝦頭仲要好多膏。▪️漁火特色四色丸 $128全部都係自家製手打,有蝦丸、咸蛋豬肉丸、墨魚丸、牛肉丸,手打丸肉質鮮嫩,而且餡料多,完全無雪藏味,好好食。▫️即炸響鈴 $58佢地話係自己炸,3秒就食得,食落真係同出面個啲有唔同,非常香脆可口。
呢幾日終於涼返少少啦😆即刻打返個高質港式邊爐~

▪️花膠響螺燉赤肉 $228

▫️椒鹽九肚魚 $98
熱辣辣又夠晒香口,炸得好酥脆,香椒鹽味之餘仲好有魚香味道~

▪️蘇格蘭蟶子皇 $78/隻

▫️手切鮮牛頸脊 $248
份量唔少,食落牛肉味濃, 油脂分佈適中。

▪️時令什菜籃 $78
蔬菜翠綠新鮮,份量夠,仲有鮮冬菇同粟米,抵食!

▫️鮮味海中蝦 $128

▪️漁火特色四色丸 $128