2019-07-27
好耐無同表哥食飯,草草地約埋出旺角食餐午飯。 唔想去大商場食, 係西洋菜南街看到熱石燒牛扒餐廳以平民價作招來, 當然要去試一試, 因為我最喜歡可以一邊食一邊玩的玩意, 可以根據自己的喜好選擇熟度, 最怕D 餐廳燒到舊牛肉過晒火先比我呢到點餐方式係自助點餐機落單,供應之牛款有3類,分別有牛肩、西冷、牛磊,而每款都有3個重量選擇, 牛扒及重量共分九種, 只需點選自己喜愛之牛扒及重量就OK! 我地點左牛肩扒同西冷。 係等牛之際, 自助區任意拿取自己喜歡的, 有任吃的白飯,麵豉湯跟沙律,然後又可以揀埋飲品, 綠茶、菊花茶同洛神花茶等等。另外又供應幾款醬汁及調味料, 自由發揮燒出想要的熟度及味度。 - - - - 放在在滾燙熱石上的牛肩肉率先呈上,發出猛烈的咋咋聲, 油粒不免四濺, 但同時香氣撲鼻,牛肩厚度夠, 瘦肉量多, 但牛肉汁超多, 加點粉紅喜雅拉馬山鹽,黑胡椒,已經非常JUICY。 - 西冷牛排較為鮮嫩, 送上來時依然表面熟內裡生, - -大理石紋脂肪分佈均勻,口感豐富,肉質厚實,大概五成熟, 入口嫩滑多汁。 平民價食到足秤熱石燒牛扒, 自由玩自
好耐無同表哥食飯,草草地約埋出旺角食餐午飯。
我地點左牛肩扒同西冷。
西冷牛排較為鮮嫩, 送上來時依然表面熟內裡生,
平民價食到足秤熱石燒牛扒, 自由玩自由食, CP值都幾高!