2007-05-21
去到Mr. Steak Cafe,侍應話若食滿$250,可以減$50,所以決定食Mr. Steak Cafe。我揀2個自由配搭套餐,頭盤要意式蕃茄燴藍貝和蒜香一口雞翼。Main course要茄汁炒田螺扁麵(伴焗亞拉斯加蟹腳) ($129)和烤海陸什扒拼盤(烤大蝦、羊扒、肉眼扒、牛扒、香腸) ($168)。另外,配餐飲及甜品。ka ho將一杯餐飲轉紅酒(加$20),我就要熱檸水。甜品我揀朱古力葡萄酒心蛋糕和焗杏梅撻。頭盤意式蕃茄燴藍貝蕃茄味夠,但藍貝唔夠爽口蒜香一口雞翼冇咩特別,油多Main course烤海陸什扒拼盤(烤大蝦、羊扒、肉眼扒、牛扒、香腸),配薯菜賣相好靚,但肉眼扒話要6成,但起碼變8成,所以韌,大蝦燒得好,但個燒汁有濃味茄汁炒田螺扁麵(伴焗亞拉斯加蟹腳) 勁正!個亞拉斯加蟹腳好好味,茄汁炒田螺扁麵酸酸甜甜,好醒胃甜品焗杏梅撻撻皮夠鬆脆,加埋杏梅好正朱古力葡萄酒心蛋糕唔太甜,好香蛋糕味,又夠鬆軟我好早食dinner,所以得幾,冇咩人,感覺好舒服。喱度地方雖然唔算大,但環境唔錯,侍應服務幾好,經常替我加水。
頭盤
意式蕃茄燴藍貝
蕃茄味夠,但藍貝唔夠爽口
蒜香一口雞翼
冇咩特別,油多
Main course
烤海陸什扒拼盤(烤大蝦、羊扒、肉眼扒、牛扒、香腸),配薯菜
茄汁炒田螺扁麵(伴焗亞拉斯加蟹腳)
勁正!個亞拉斯加蟹腳好好味,茄汁炒田螺扁麵酸酸甜甜,好醒胃
甜品
焗杏梅撻
撻皮夠鬆脆,加埋杏梅好正
朱古力葡萄酒心蛋糕
唔太甜,好香蛋糕味,又夠鬆軟