2020-09-09
今日(8月中)難得唔駛陪女友,一於放肆一下去刺激消費。本來諗住五點就去搵嘢食,因為仲可以堂食嘛,可惜我實在太多嘢想睇想買,finally 我係去咗維園食囉 🤐…買完嘢行經謝斐道,見到間日本餐廳,見門口個價錢呢 🤔,有啲啲偏貴,但難得自己食乜自己話事,又反正今日都濕平消費唔少,唔差在食好啲啲啲啲,所以呢…,登登登登:我就食咗🍣特上壽司拼盤 $250🍣,有十件指定壽司,款式包括:吞拿魚腩Toro、深海池魚Striped Jack、牡丹蝦Botan Ebi、赤貝Akagai、海膽Sea Urchin、三文魚籽Salmon Roe、火炙左口魚邊Seared Flounder Fin、鯖魚Mackerel、魴鮄Grey Gurnard、蔥吞拿魚腩Chopped Tuna with Spring Onion特別推介項目有…1️⃣火炙左口魚邊,燒一燒魚皮又脆,魚油香味散晒出黎2️⃣海膽,正呀喂,夠肥美口感又細滑,算係食過數一數二嘅好食3️⃣最正係… 三文魚籽,嗰種清香魚油甘香味,諗返起都想再食囉🤤雖然今晚已唔算熱 🥵,但始終都係喺有冷氣嘅地方,食住師傅即制嘅壽司,至係最佳享受,價錢都算係合理,收咗錢有畀番相對嘅
特別推介項目有…
1️⃣火炙左口魚邊,燒一燒魚皮又脆,魚油香味散晒出黎
雖然今晚已唔算熱 🥵,但始終都係喺有冷氣嘅地方,食住師傅即制嘅壽司,至係最佳享受,價錢都算係合理,收咗錢有畀番相對嘅質素黎 😋。已決定要搵日下午,同埋女友去堂食。今次咁好食,應該唔會畀女友話我喇啩 🙄
好似未講間餐廳名🤣
雲壽司