2022-08-04 80 views
海南雞好多地方都有得食,不過唔係間間都可以做到自設農場🐥住元朗嘅朋友就介紹我試吓呢間小店,雖然佢唔係喺大街,但我哋食緊嘅時候聽到原來好多都係熟客,證明品質真係唔錯。海南雞我都係鍾意食無骨嘅🦴識落啖啖肉特別正😆佢哋嘅海南雞飯我份量幾足,雞皮又滑又夠鹹香,雞肉肉質鮮嫩,薑黃飯又唔會好鹹,真心唔錯。跟餐附送嘅紫菜湯絕對唔係一般嘅餐湯,老闆話係用大量雞殼熬製嘅湯底,之後再加紫菜滾湯,所以味道特別鮮😋瓣醬豆腐即係炸普寧豆腐都好正,外面好鬆脆,點埋鹹鹹少辣嘅瓣醬真係食唔停口🤤天氣咁熱梗係要飲嘢啦~招牌紅豆冰嘅紅豆唔會太甜亦都唔會爛蓉蓉,very nice👍🏻

紫菜湯

紫菜湯