2017-05-10 135 views
呢度係我暫時食過最好食既蒸氣煱!大家一定要黎試下!因好早行完街,所以好早就黎到,唔洗等位。首先,環境方面,餐廳位於大厦高層,窗口位可望到樓下情況。而坐位好闊落,枱面夠大,可以放一碟碟食物又洗趕住食完執位。見到有幾間vip房,私隱度提高!食物可散叫或套餐,而套餐都有好多款,花多眼亂,唔知點揀好。最後,揀左個中價位既B餐,物都有!最重要係有兩只奄仔蟹同龍蝦!先上既係三文魚刺身厚切,好新鮮,唔多筋,肥美!正!食蒸氣煱點會少得個粥底?所以一開始職員就將米同蕃薯放落鍋。本身以為係南瓜,食落先知蕃薯,覺得好食過南瓜,正!粥好棉,估唔到小小米有成煲粥,好清甜!刀貝好肥美,蒸得剛剛好甩殼,肉質唔老,爽甜!元貝大大只,雖然加左蒜蓉,但都唔咸,好香蒜蓉味,爽口,同完全清蒸又另一番風味!都係甘正!肉丸,蒸完發到好大個!肉質較實,彈牙,用料充足,鮮味,一食就知係自家手打!老實講,個人好似第一次食奄仔蟹,或者食過唔知😂職員話食奄仔蟹最靚係有好多膏,而今晚呢只係正野!蟹上枱時仲郁緊,雖然好殘忍甘,但無法啦。。。蒸熟一開!果然好多膏!!味道超正,啲膏好濃,好似食緊大閘蟹甘!因為蒸得剛熟的關係,肉質多、實、爽,好鮮甜

先上既係三文魚刺身
厚切,好新鮮,唔多筋,肥美!正!
三文魚刺身

蕃薯排骨粥

粥好棉,估唔到小小米有成煲粥,好清甜!

刀貝
好肥美,蒸得剛剛好甩殼,肉質唔老,爽甜!

紐西蘭刀貝

粉絲大元貝

手打豬肉丸拼鯪魚丸

奄仔蟹

蒸熟一開!果然好多膏!!味道超正,啲膏好濃,好似食緊大閘蟹甘!因為蒸得剛熟的關係,肉質多、實、爽,好鮮甜!原汁原味,完全唔洗點醬油!

龍蝦
好好肉,超鮮甜,蝦肉彈牙。

和牛
望落去雪花分布平均,一睇就知好味!職員提我地唔好太熟,咪唔好食,所以幫我地整五六成熟。
和牛片

望見口水都流啦!肉質好林,咬落有少少脂肪,加埋濃濃既牛肉味,真係一大享受!好好味!

因為上載相片數量有限,所以有啲食物未能同大家分享。引住大家甘多先!
呢度食材好新鮮,唔洗靠醬料輔助都已經好好食!仲要有專人幫你蒸、計時、上碟,一大享受!雖然係貴啲,但好好食,會再黎!
三文魚刺身
蕃薯排骨粥