2022-07-19 99 views
見同朋友嚟開觀塘,又超級肚餓,所以就嚟咗呢間極上大喜屋食個晏晝。平時都有食開唔同嘅放題,但係呢間又的確係有啲唔同。放題嘅食材質素好重要,呢間就做得非常唔錯,魚生非常新鮮。即使係大熱天時,都keep到食材嘅新鮮真係好重要。又講吓我哋食咗啲乜先。第一round叫咗唔同嘅刺身,有三文魚,赤蝦,帶子,油甘魚,希靈魚。真係樣樣都好新鮮。冇嘢可以挑剔。海膽手卷都正!唔會腥,又creamy 又香第二輪我哋就帶咗啲壽司同埋手卷。壽司有花之戀,火炙鰻魚。火炙鰻魚真係超正。鰻魚大大件,再加埋火炙,真係帶出左鰻魚嘅美味。第三輪,就嗌多啲熟食。我哋叫咗天婦羅蝦,芝麻雞翼。天婦羅蝦唔會太多粉漿,隻蝦有新鮮同彈牙。真係好好食。芝麻雞翼就炸得好好,唔會太油膩,醃得又入味。當然就唔少得甜品作結,有成櫃嘅雪糕甜筒,雪條任君選擇。真係食得非常滿足。