同閨蜜吃飯當然要揾間坐得舒服,環境💯食物又高質嘅餐廳啦~~今次嚟咗係九龍城既牛石料理🪨😌😍正到dum一聲~~又一加入我收藏list嘅餐廳😋餐廳一入到去就見到門口有大魚缸😍可以見到啲海鮮喺入面,勁新鮮👍😈日式燒雞翼雞翼外皮炸製成金黃酥脆,咬落爆發出香脆口感。 肉質柔嫩,加上長時間的燒烤,雞肉進一步變得更細嫩多汁。😈龍蝦🦞刺身龍蝦肉質脆嫩,咬落帶有爽脆的口感,仲有淡淡既香甜,加上豐富既蝦脂,口感中呈現鮮甜🤪😍雖然冇調味,但龍蝦本身有輕微既海鹹,食既時候會帶有淡淡既鹹香🤓🤩龍蝦肉質濃緻,肉質緊實多變,口感立體豐富😍😍😈磯煮鮑魚&海膽杯磯煮鮑魚食落有醬油同天然既鮮味,令鮑魚散發出淡鹹誘人既口味。加上經過長時間煨煮後鮑魚變得更酥嫩多汁☺️海膽天然擁有濃厚既海洋風味,咀嚼時更顯明顯,但又唔會太過,海膽好新鮮,入口軟綿綿😝😝食下食下就不自覺地同閨蜜吹咗好耐水😗加埋個環境坐得好舒服😌💯分!📍牛石料理地址: 九龍城福佬村道51&53號地舖
😈日式燒雞翼
😈龍蝦🦞刺身
龍蝦肉質濃緻,肉質緊實多變,口感立體豐富😍😍
😈磯煮鮑魚&海膽杯

📍牛石料理