2024-03-26 474 views
一踏入門口,姐姐就叫住我問幾多位,好幸運剛好還有一個位置,坐低睇餐牌大約半分鐘,姐姐就行埋黎問食咩。有啲啲緊張,因為其實我又未睇得晒就唔敢唔叫,其實姐姐唔係好惡,但係逢親喺啲舊式小店都會遇到類似情況,姐姐們當食客們都係街坊熟客,有啲霸氣又有啲親切,哈哈。如是者我叫咗一個碗鮮蝦濃湯薯粉+魚肉春卷+腩肉,碗粉一黎到,湯係聞到香香既蝦味,但係食落就係濃濃有點兒偏咸,魚肉春卷係實的的既質感,呢個腩肉反而似叉燒既感覺,個人認為腩肉要有啲脂肪嗰種,純個人口味唔太喜歡。整體黎講六十幾蚊食碗粉加杯凍飲,唔貴亦唔算平,味道都算中規中矩,保留咗啲舊式小店感覺加咗少少分,畢竟而家周圍都好似得返啲連鎖或者來自唔到地方既過江龍,有時都想傻瓜瓜地回味一下舊區人情味道。