2018-01-22 284 views
深水埗區一帶,見識少的我以前淨係識西九龍中心入便間隱世沾麵,可惜幾年前食個水準,到今日真係差好遠,所以冇再去啦海老名沾麵我就想試,除左久仰大名,仲有天時凍嘛有咩爽得過食返個熱麵。加上我份人比較重口味,沾麵d湯越濃我越愛。店面係吧枱設計,6點半左右到已經半滿,坐多陣出便已經開始有人等位,睇黎今次冇伏啦識食兼第一次到訪一定係由醬油味開始落手(利申吹水) 但個蝦湯真係好好好好香!未沾麵已經忍唔住係咁飲,因為入口好強蝦嘅鮮甜味,79$真係令人眼前一亮!味玉我怕比湯浸熟左,但絕對冇問題係流心嘅麵質同粗幼係近似周月果種,亦都係我喜愛果種豪爽的粗麵。因為趁熱食,差不多最後我先記起佢隨麵附上d いか天呢個當點綴下食幾得意嘅湯真心太正,怕肥嘅我都忍唔住加清湯飲哂佢,果晚真係飽暖滿足幾時再有機會再去食呢~~~~

海老名沾麵我就想試,除左久仰大名,仲有天時凍嘛

蝦醬油沾麵

識食兼第一次到訪一定係由醬油味開始落手
麵質同粗幼係近似周月果種,亦都係我喜愛果種豪爽的粗麵。

因為趁熱食,差不多最後我先記起佢隨麵附上d いか天
呢個當點綴下食幾得意嘅

湯真心太正,怕肥嘅我都忍唔住加清湯飲哂佢,果晚真係飽暖滿足
幾時再有機會再去食呢~~~~
Type of Meal
Dinner