2017-11-08 492 views
舊同事一齊聚埋一齊去食飯, 我地成日都出去食日本菜、泰國菜等等, 今次我地搞搞新意思, 食下私房菜!😆😆我之前已經做好功課, 上網睇下邊間好食, 於是就揀左食潮人私房菜💁🏻我地入到去安排左房間比我地, 好有私人空間既感覺!❤️ 入面仲有電視比我地睇, 成個設計都好有屋企既味道💕我地揀左幾樣佢呢度出名既招牌菜✨✨ 首先上既係黃金四季豆, 姐係將咸蛋黃壓爛炒成沙再炒四季豆, 聞落都已經好香, 食落咸蛋黃已經起沙, 咸蛋味好濃, 四季豆已經入哂味, 口感好豐富!😋😋糯米雞真係一隻雞上, 好特別既一道菜, 🐥雞身釀滿糯米飯, 糯米飯中有雞既香味, 而家天氣開始涼涼地, 食下D糯米飯暖暖身都唔錯!😚😚食中菜, 食魚就知道果間餐廳既技術掂唔掂, 我地點左糟滷炒桂魚, 條魚都幾大條, 起哂肉, 食落條魚好滑好鮮甜又入味, 😃😃 無咩魚骨, 煮得岩岩好, 汁有少少酒香味, 整得非常出色, 我地好快就清碟!😁😁😁我地都食到好飽, 食得出係住家菜, 而且無味精, 食完都唔會覺得好口渴👅, 有時出街食, 食下呢D私房菜都唔錯, 下次會再黎食下其他唔同既菜式, 等我呀🤗🤗