2017-05-05 95 views
大學畢業已經4年,每年都會同班舊同學一年一聚食飯,交代下近況。搞手Mayling 今次訂左呢間係中環既樓上私房菜試下新野,我地去之前都有上openrice 做下research,呢間私房菜既菜式都幾精緻,大家都滿懷期待食餐好既。入到去餐廳環境較暗,檯數唔多,只有一檯情侶同我地六位。叫左Supreme set有7道菜,course by course咁上菜,每個course等候既時間適中,唔會等得太耐又唔會太急,serve客位靚仔哥哥好細心咁簡介每道菜,不過有點怕羞。整份supreme set份量方面ok,但對大食的人黎講可能未必夠飽。每道菜都有咁下下質素,屬於中上級別,鵝肝沙律唔錯,煎得幾好,沙律菜好食。魚子醬蒸蛋夠別緻,sell賣相。Main Course 我揀左豬扒,厚厚既豬扒,煎到外脆內軟,剛好能鎖住肉汁。最後甜品個chocolate brownie好好食,暖暖地入口即溶,馬卡龍有得比你選味道 (檸檬、焦糖、綠菜、raseberry、朱古力等)。值得一提係餐廳既細心,會問你係咪慶祝特別日子,所以係甜品上寫字之餘仲點埋煙花蠟燭,蠻滿足的。

2017-04-25
  • 鵝肝沙律