2021-12-09
好耐係黎太古,記得以前呢到係mr steak, 而家轉左穴,可能新開lunch hour都唔算太多人等坐位好隔好開,枱都夠大張,仲有壽司barMenu好多選擇,有壽司、串燒、丼飯、魚生飯,大部份都包前菜同甜品首先黎黎左個前菜同湯芝麻醬沙律無得輸既組合,菜都好fresh. 前菜係波菜雞絲金菇,清清淡淡,作為前菜都好合適。麵士湯唔會太咸,而入面既腐皮整到一個圈咁,都幾有趣朋友既魚生飯$188,魚生好新鮮,我試左佢既蝦同海膽,蝦夠彈牙,都好大隻而海膽完全無臭味,食得出係上等貨。佢既飯就暖暖地,加左少少鹽調味。再來我既鰻魚飯,鰻魚好肥美,飯亦配上大左少少燒汁,兩大條都無骨,食得好盡興。 再配上日本既pepper, 好香。 但有少少失望係變左紫菜而唔係蛋絲。最後係甜品,有我最愛既黑糖蕨餅,食過唔少餐廳整既,穴既蕨餅係最好味,煙煙韌韌又夠味,完美句號!
坐位好隔好開,枱都夠大張,仲有壽司bar
首先黎黎左個前菜同湯
前菜