2022-05-11 715 views
店舖門面都睇得出有返咁上下歷史,係舊式既糖水店。入面賣既都係比較傳統既中式糖水,但細看用料都係好有營養,感覺都係養生健康既糖水,頓時覺得無咁邪惡😇而且店舖只賣熱糖水,不設凍糖水😊超級養生❤💟紅棗圓肉百合蓮子淮山玉竹糖水$23聽個名咁長都知入面有幾多材料啦😂本身入到黎都未簡到食邊款,老闆娘就介紹我食呢個,話好岩女仔🙍‍♀️食,睇d材料都知好補😚食落甜度覺得岩岩好,而且入面真係幾多料下,有野食下,唔係得個糖水底架😆💟蓮子紅豆沙$18(配雞蛋+$3)紅豆沙食落煮得幾夠火候,食落有沙既感覺,容易入口,配埋蓮子,養生feel up!💟啫喱$8見到有街坊入黎買左三個,所以心思思買左個外賣試下,配埋花奶食,都幾有兒時回憶👧有三隻色三個口味架~❣感覺就係雖然店面小小,但除左糖水外,原來仲有龜苓膏、廿四味、感冒茶、火麻仁賣。糖水有分堂食同外賣價,外賣一般貴2蚊左右,大約都只係$20蚊一碗,而且幾足料👍
而且店舖只賣熱糖水,不設凍糖水😊超級養生❤

💟紅棗圓肉百合蓮子淮山玉竹糖水$23
聽個名咁長都知入面有幾多材料啦😂

💟蓮子紅豆沙$18(配雞蛋+$3)

💟啫喱$8

• 蓮子紅豆沙