2023-02-15 1443 views
大家睇招牌就知道,尼間又係好多年歷史嘅老店啦!尼度有唔同種類嘅中式糕點,我哋今次就試咗三款~砵仔糕 $9到手嘅時候砵仔糕已經唔再熱,應該已經係整好一段時間,紅豆份量正常,唔算特別多,咬落去就比較淋身一啲,略嫌唔夠彈牙~感覺上 $9一個值錢太過進取,我自己就唔係好食得出,佢同其他舖頭有咩分別😂😂🍬白糖糕 $9我相信白糖糕應該係好多人嘅童年回憶,小學放學嘅時候學校門口有個姨姨推車仔喺度買,印象中細個食嘅白糖糕,味道係偏甜,有少少彈牙嘅口感,可惜呢個白糖糕雖然口感可以,睇落白糖糕有柱狀紋理,但食落去偏酸😖😖我自己下次就唔會再叫啦~🥞鬆糕 $9鬆糕就偏甜,口感正常,我自己就覺得問題一樣係定價過高,唔值得特登過嚟食~總括嚟講覺得呢間糕品店有少少名過其實,有點小失望
砵仔糕 $9
🍬白糖糕 $9
🥞鬆糕 $9
總括嚟講覺得呢間糕品店有少少名過其實,有點小失望
🥞鬆糕
🍬白糖糕