忙碌過後,當然要好好犒賞一下,同自己所愛好好享受一餐豐富嘅Omakase,就係雙倍幸福👩🏻‍❤️‍👨🏻 Omakase $1488/位✨水雲毛蟹肉 👍🏻👍🏻第一道菜式已經有小驚喜,微酸嘅啫喱醬汁清新開胃。當水雲遇上香濃既魚子醬同蟹肉,三者融為一體,味道層次豐富。✨薄切平目 👍🏻👍🏻平目本身魚味清淡,加上柚子皮輕輕點綴之後,味道倍感出色。清新怡人,非常適合用嚟打頭陣。✨帆立貝x白蝦 👍🏻👍🏻帆立貝同白蝦鮮甜,鮮味十足,配上特製嘅醬汁同紫蘇葉,真係非常享受!🥹🥹-✨天然中拖羅 👍🏻味道甘甜,魚香滿滿,以芥末醬作點綴,增添風味但唔辛辣。吞拿魚咁多個部位之中,我最鍾意就係中拖羅,油香同魚味嘅比例最岩我口味🫣✨禾稈草煙燻鰹魚帶有獨特嘅禾稈草煙燻香氣,配上辣薑蓉。本來擔心鰹魚口味太過濃厚同偏鹹,但可能加咗紫菜碎,味道比想像中好。✨海膽天婦羅配雜菜薄脆嘅海苔同麵衣下係軟綿嘅海膽,口腔充滿住鹹香。而雜菜經蒸炸後依然保持到水份。✨生蠔 👍🏻👍🏻我對生蠔冇咩好感,抱住一試嘅態度,有驚喜。平時好怕生蠔海水味太重,而呢款生蠔比較creamy,醬汁偏向清新同提升鮮味為主,非常易入口。✨壽司(八貫)真雕✨伊佐木✨深

Omakase $1488/位

壽司(八貫)
真雕✨伊佐木✨深海池魚
鯖魚✨喜之次✨小肌
野生拖羅✨小川海膽✨
👍🏻深海池魚魚味濃,一向係我最鍾意嘅魚類之一。
👍🏻喜之次經火炙後魚香滿溢。
👍🏻野生拖羅使用魚鮫位置,口感較有嚼勁。
👍🏻小川海膽鮮甜,好幸福嘅感覺❤️

✨玉子燒
淡淡既蛋香,食完咁多魚類之後清一清味蕾。

✨湯
腐竹相當綿滑,淡雅既口味,等味蕾暫且休息一下再戰甜品

甜品
本來以為係水果或者雪芭,原來係自家製甜品,分別係朱古力泡芙、抹茶奶凍同蕨餅,由淡味食到濃味,非常圓滿嘅一餐❤️