2024-02-01 146 views
依家梗係想同你哋講講下我喺一間不得了嘅食店試嘅食物啦!呢度啱啱好試咗幾款嘢,每樣都食得出廚師將心比己。避風塘肉蟹🦀,嘩,每一啖都係鮮甜到爆,洋蔥同炸蒜嘅香味簡直係咁樣撲鼻而來,正喎!再嚟講下,小炒皇🥢真係吸引,既得意又有料,啲韭菜翠綠嘅,啲蜆肉銀魚叉燒結合得天衣無縫,鮮味滿分!而家啲台式肉燥飯同擔仔麵都係可以嘅選擇,肉燥飯喺你口腔係咁樣化開,肉嘅醬汁豐滿滋味,真係食一口仲想一口。講到冰鎮古嚕肉🤤,簡直係件藝術品,外層脆卜卜,裡頭嘅肉卻軟嫩多汁,個酸甜醬汁撲涌而入,太正啦!至於嗰盤時蔬炒肉片都幾綠色健康,口感爽口,簡直係解膩佳品。最後,別忘咗佢哋家嘅甜品,棗茸糕同芋頭紫米露,兩樣都係甜而不膩,芋頭糯糯嘅,同埋紫米嘅口感真係得意啲喎!總括來講,同朋友一齊黎食,真係一個字,正!下次再黎,肯定還要試多幾樣!👌