2024-01-03 2448 views
走進這家店,氣氛立刻拉我進入一個美味的世界。首先,個檸檬樹康普茶整得好清新,檸檬的香氣真係撲鼻而來,慢慢一啖,透心涼,正!跟住嚟嘅亞麻籽繁縷花撻,啖啖酥脆,真係令人回味無窮。而炸蕃薯皮,真係創意無限,個皮脆得嚟又帶點自然嘅甜,同百里香搭埋,爽!紫蘇天婦羅又係另一亮點,清新嘅草本味道伴隨著脆口感覺,一流!食孜然甜粟米個陣,我直頭覺得好驚喜,本地粟米嘅甜美再加上孜然嘅微辣,超正!別提啲麵包同Pil Pil 醬,喺味蕾中迸發出嘅香味,我可以食成日😍。多寶魚同西洋菜蓉味道清新,而龍蝦嘅香濃更係令我無法忘懷,高級得嚟又唔係好過火。青豆蚌杏仁奶組合得好完美,清新又唔失海鮮嘅獨特風味。紅菜頭併盤不單色香味俱佳,更加插上一把藝術嘅羽翼。來到甜品,蜜瓜雪葩同番茄龍眼金盞花真係畫龍點睛,清新得黎又驚喜連連,完美調劑重口味嘅晚餐。今次食完真係覺得唔愧係巴黎嚟嘅主廚,將食物藝術化,令人嘗盡眼前這份「平民化嘅華麗」。👍🌟👏