2010-10-05 95 views
大約 7 點,行到好累同肚仔餓。老婆想食什扒,我想食燴飯,同要夠位放 bb 車。見呢間好似幾舒服,就入去試試。。我推住架 BB 車入去,個 SERVER 主動幫我安排左個 4 人卡位,同避開風口位。呢 d 主動,令我好 appreciate。我地點左個什扒同俄國雞絲飯。兩個都加$做 set(有湯,有飲品)。 SOUP:羅宋湯 + 包湯夠料,夠熱。包脆。 什扒:羊扒,牛扒,豬扒,香腸羊扒 - 幾好。唔太 so。牛扒 - 唔鍾意。無咩牛味。好似唔新鮮同便價野咁。豬扒 - GOOD!soft & tender。厚 cut。香腸 - 都係果 d 啦。。汁 - 好小。唔夠大方。%整體:幾好,無左塊牛扒就無問題。 俄國雞絲飯同我食過的俄國雞絲飯完全唔同。呢個只係焗豬飯個汁加 cream。料多,汁多。總結食品:份量夠。味道都 ok。好過扒王,同無咩味精。服務:見到 d server 其實都好肯做同有笑容,不過 server 好似都好新。如果再多加主動,多親切口語,多溝通同介紹餐牌,咁呢個場應該會更好。衛生:見到有菊牛的物體。
SOUP:羅宋湯 + 包
湯夠料,夠熱。包脆。
什扒:羊扒,牛扒,豬扒,香腸
羊扒 - 幾好。唔太 so。
牛扒 - 唔鍾意。無咩牛味。好似唔新鮮同便價野咁。
香腸 - 都係果 d 啦。。
汁 - 好小。唔夠大方。
%整體:幾好,無左塊牛扒就無問題。
俄國雞絲飯
同我食過的俄國雞絲飯完全唔同。
呢個只係焗豬飯個汁加 cream。料多,汁多。

總結
食品:份量夠。味道都 ok。好過扒王,同無咩味精。
衛生:見到有菊牛的物體。
羅宋湯
什扒
俄國絲飯
2010-10-04
$150 (Dinner)
羅宋湯
什扒