2021-07-13 463 views
又去食印度菜黎到上環,去試吓呢間印度餐廳,menu的菜款式好有創意,見到有印式燴茄子,本身好想試,但我一般新餐廳會先試牛油雞😂下次下次。午餐百幾蚊包勁多野,好飽好滿足,又係抵食之選!.Lunch set一坐下會有黃豆蓉湯,脆片和咖哩角,湯的味道第一次飲,像羅宋湯但是咖喱味,蔬菜的甜,鍾意飲喎,好快飲晒,而咖哩角裡面滿滿薯仔和一些青豆紅蘿蔔,我食一半就夠啦,其他交比友人✌🏻脆片次次黎印度餐廳都係我至愛之一,尤其鍾情綠色嘅清新薄荷醬汁,開胃同時食到中段可以解膩😋2/3都係我食~.牛油雞 $118哩間牛油雞香料較甜口,微微辣,雞食到烤雞味,嫩滑好味!配NAAN好正!可以再辣啲仲正!.瑪沙拉牛舌 $118相對牛油雞較為辣,更野味,牛舌意想不到咁好食,大塊又軟化,唔使點咬,配印度皇飯好香辣,成盤醬汁清空🤩.芒果酸奶、青檸礦泉水芒果味好濃好香,酸甜適中,好飲到朋友話唔想飲完佢😂我就飲水,店員過到黎幫你倒出黎,好有儀式感😍.㊙️和老闆傾計,原來晚晚都有live music😍佢仲識講少少中文~有興趣記得夜晚黎食!.
又去食印度菜
午餐百幾蚊包勁多野,好飽好滿足,又係抵食之選!

牛油雞 $118

瑪沙拉牛舌 $118

芒果酸奶、青檸礦泉水

芒果味好濃好香,酸甜適中,好飲到朋友話唔想飲完佢😂
我就飲水,店員過到黎幫你倒出黎,好有儀式感😍
有興趣記得夜晚黎食!
2021-07-13
Type of Meal