2023-05-18
旺角創興實在太多晚餐放題火鍋選擇,今晚黎左間個名幾有型既「淥鼎記」,淥一淥佢。我地係晚市最早時段5:30入場,個陣都有幾枱客一齊等入。食到7:30時已經9成爆滿左了。環境好衛生開揚,燈火通明,有裝飾,冷氣足,抽風足,食完唔會有一陣火鍋味呢!欣賞!我地人少少,點左個小寶套餐。佢呢度可以點左主菜先,食完就上埋火鍋任食。性價比超高,因為每人$300有找!首先我地點左個bb辣酸菜魚,可能我平時食開辣,bb辣根本無辣,不過朋友仔話已經好夠辣啦😂呢個魚肉質比想像中出狗地有爽口有肉感,唔會散開或「膠」感,其他配料亦份量十足,我地最後都食唔哂呢!然後要打大佬,食埋個火鍋先。放埋一齊場面實在太勁啦,一定要紀錄一下呢!其實兩個人已經食到6成飽啦,但係有任食火鍋當然唔可以停手。呢度既火鍋食材主要分QR code落order 或 到食材區自選,鮮肉類🥩(即牛、雞、豬、羊肉)就要電話掃code, 其他一律可自己按心意夾合適份量同款式,醬汁都非常大陣仗,有超過15款以上選擇呀!我地試過幾轉,肉類都好新鮮,唔會比啲好流既肉你架😁呢間火鍋絕對係好抵食呢!