2021-08-24 19 views
呢間居酒屋裝修得好別致,入到黎真係覺得好舒服,然後又有「他他咪」可以座低慢慢食,私隱度都比較高,好有日本嘅感覺,三五成群同朋友一齊嚟食,一定會好開心☺️總括來講菜式分量十足,用心烹飪!非常值得大家黎!另外店員服務真係超級好,會好有耐性同你講解餐牌,有選擇困難嘅時候問佢哋,又會同你介紹返每樣菜式嘅特色,等你可以作參考,而且店員外貌都幾唔錯🤣(錯重點)———————————————中華沙律$88唔講唔知呢度嘅中華沙律,其實係一個冷麵黎,食之前要倒上一個酸酸地嘅汁,然後將佢攪拌,上面配料有蟹柳絲、芝士、豬肉、青瓜絲、流心蛋,本身以為黃色嘅係雞蛋絲,但係一食竟然係發現係芝士,都覺得好有驚喜,本身酸酸甜甜嘅汁好開胃,但係配上芝士後又有少少奶酪🧀香,呢種配搭都幾特別!😚😚長崎拉麵 $108超級大份嘅一個拉麵,店員當時同我哋講解,佢哋呢款拉麵係冇加味精調味,而且仲要分兩邊廚房煮,為嘅就係將日本烹飪做到極致,香港好少地方可以做到咁,講到咁犀利我都即刻試吓佢嘅湯底,的確係好香濃嘅湯味,一啲都冇味精!😱而且超級大份量,一個人真係未必食得晒!入面配料有大蝦、豬肉、流心蛋、魚片、高麗菜,拉麵係屬於比較粗身,真係

———————————————
中華沙律$88
中華沙律
中華沙津

長崎拉麵 $108
超級大份嘅一個拉麵,店員當時同我哋講解,佢哋呢款拉麵係冇加味精調味,而且仲要分兩邊廚房煮,為嘅就係將日本烹飪做到極致,香港好少地方可以做到咁,講到咁犀利我都即刻試吓佢嘅湯底,的確係好香濃嘅湯味,一啲都冇味精!😱而且超級大份量,一個人真係未必食得晒!入面配料有大蝦、豬肉、流心蛋、魚片、高麗菜,拉麵係屬於比較粗身,真係唔係一般普通拉麵咁簡單!
長崎拉麵

鮑魚大阪燒❤️‍🔥(忘記名字和價錢ಠ_ಠ)
個人來講都幾鍾意食大阪燒,但係真係未食過鮑魚大阪燒,雖然唔記得咗菜單上面嘅名係咪咁叫,但係大阪燒上面嘅鮑魚煮得啱啱好,一啲都唔會呀,仲幾彈牙!醬汁同沙律醬方面一啲都唔手軟,真材實料嘅感覺😠💪🏻

雞皮🐥$25
燒得香脆嘅雞皮,只係灑上少量嘅點都已經好香口。

雞頸肉🐤$38
第一次見到雞頸肉,食起身同普通雞肉差唔多,但油脂會多少少🤏🏻

蛋黃味增醬雞肉棒 🐣$45
呢個幾正👍🏻👍🏻有成粒日本雞蛋做醬汁俾你點,食起身雞肉棒啖啖肉,最啱食肉獸,推薦🙌🏻

鵪鶉蛋 🥚$22
鵪鶉蛋燒得都啱啱好,加上少少醬汁燒到金黃色好有胃口!

紫蘇葉芥末豬五花腩🐷$32
自己本身都幾鍾意紫蘇葉,五花腩一向比較油膩,但係加上紫蘇葉感覺清新好多,而且五花腩屬於厚切,所以每一啖都好多肉,豬肉味濃。

————————————————

環境:👅👅👅👅👅