2022-08-31 170 views
真係好少見居酒屋🏮會有焗南瓜盅🎃好特別 超精緻✨清甜嘅南瓜 入面裝住芝士白汁帆立貝 白汁超creamy🤍加埋啲南瓜肉一齊食 另有一番感覺😋帆立貝超級鮮甜 又嫩滑爽口 呢個配搭 唔錯!!
2022-08-31 96 views
好耐都冇嚟過天后啦!聽人講呢度有間好出名嘅日本嘢,一入到去環境好舒服😌整潔~咁我哋就揀咗個卡位坐低,原來佢有兩間房係獨立包廂嘅🙊 只要消費滿一定金額就可以入去,入面有兩間唔同嘅房形,一間係榻榻米櫻花房🌸一間係榻榻米竹林房🎋 不過佢長期都好full,要嘅話就要提早book位!特上時令刺身盛(4點)$268入邊總共有四樣刺身👉🏻吞拿魚、三文魚、帶子、螢光魷魚🦑 全部都好新鮮👍🏻爽口彈牙,而且食落去唔會好油膩,唔錯!自家製玉子燒 $68呢個上面咩都冇,就咁一個普通嘅玉子燒🤧 蛋汁幾濃郁,不過略嫌單調左少少🤏如果上面有返啲醬汁會好啲😊肥牛壽喜燒 $168入邊材料豐富😇有牛肉、豆腐、金菇、冬菇、腐皮、娃娃菜等等,食落幾飽肚,啲汁淡咗少少,同我喺屋企煮嘅差唔多😂 如果想清吓腸胃嘅人可以食呢個!日式冷烏冬配自家製汁 $68呢個烏冬幾好食好煙韌😉不過細咗少少🥹食咗一個都好似唔係好飽,可能我呢排大食左😅總括而言 (5個🖤係最高)好味指數 : 🖤🖤🖤🤍🤍服務態度 : 🖤🖤🖤🖤🤍環境打卡 : 🖤🖤🖤🤍🤍回頭指數 : 🖤🖤🖤🤍🤍📍碗盛🏢天后清風街9-11號地下🕗星期一至日 12:00 - 22:00

特上時令刺身盛(4點)$268

自家製玉子燒 $68

肥牛壽喜燒 $168

日式冷烏冬配自家製汁 $68

總括而言 (5個🖤係最高)
好味指數 : 🖤🖤🖤🤍🤍
服務態度 : 🖤🖤🖤🖤🤍
環境打卡 : 🖤🖤🖤🤍🤍
回頭指數 : 🖤🖤🖤🤍🤍

📍碗盛
🏢天后清風街9-11號地下
🕗星期一至日 12:00 - 22:00
特上時令刺身盛(4點)
自家製玉子燒
2022-07-09
特上時令刺身盛(4點)
2022-08-31 48 views
好耐之前試過呢間日式居酒屋,記得環境同食物都不錯,今次去開天后,再訪試吓其他菜式。.精選刺身美味涮涮鍋套餐(二人前) $358/位.🥙 前菜日本醬油淮山漬 • 淮山以日式醬油醃漬後帶點甜鹹,甘甜爽口。和風汁豆腐 • 豆腐非常嫩滑,伴帶點微辣的柚子汁,清新開胃。.🐟 時令剌身兩點三文魚+ 吞拿魚蓉配日本宮城海膽,擺盤精緻。三文魚厚切肥美,吞拿魚蓉幼細綿滑,海膽鮮甜creamy,用料新鮮。.🍤 天婦羅天婦羅有大蝦及蕃薯,外層麵衣唔會太厚,炸得酥脆亦唔會有油膩感。.🐟 原條日本花魚一夜干魚肉鮮嫩結實,帶鹹鮮風味,完全無魚腥味,燒烤後魚油甘香,魚肉一啲都唔乾,香酥帶微微焦脆。.🍲 肥牛壽喜燒牛肉片肥瘦適中富牛味,份量都唔少,其他配料亦好豐富,有蔬菜、菇類、豆腐、蒟蒻、油揚等,吸收晒壽喜鍋湯汁精華,偏甜味,濃香味鮮。.🥢 日式冷蕎麥麵 •日式冷烏冬蕎麥麵爽滑,烏冬Q軟,配不同自家製汁,味道清爽啱晒夏天食。.🍑 白桃卷蛋食落似之前好hit嘅迷你日東卷蛋,蛋糕鬆軟,白桃味奶油味道清甜。.總括而言:餐廳佈置得好有日式風情,環境舒適寧靜。食物質素唔錯,服務都幾好,鍾意食日本嘢嘅朋友可以試試,餐廳仲有榻榻
精選刺身美味涮涮鍋套餐(二人前) $358/位
🥙 前菜
🐟 時令剌身兩點

🍤 天婦羅

🐟 原條日本花魚一夜干

🍲 肥牛壽喜燒

🥢 日式冷蕎麥麵 •日式冷烏冬
蕎麥麵爽滑,烏冬Q軟,配不同自家製汁,味道清爽啱晒夏天食。

🍑 白桃卷蛋

總括而言:餐廳佈置得好有日式風情,環境舒適寧靜。食物質素唔錯,服務都幾好,鍾意食日本嘢嘅朋友可以試試,餐廳仲有榻榻米和室,私隱度高,啱晒一班朋友聚會(●'◡'●)ノ
2022-08-21 637 views
店內環境舒服,兩個人嚟食飯都可以坐大枱,坐得好舒服,牆身有USB插位,可以幫個人電子產品充電,咁啱嗰日我同二家姐部手機都無乜電,依個充電位即刻變成客人恩物。*此餐廳收取加一服務費。二人前碗盛精選刺身美味涮涮鍋套餐(兩人$716),肥牛壽喜燒,肥牛牛味濃厚,壽喜燒湯底味道正宗,配料包括有蒟蒻、冬菇、金菇、鴻喜菇、油揚腐皮、洋蔥、紫椰菜、紅蘿蔔、玉米筍、豆腐、娃娃菜、京蔥。精選時令刺身兩點(兩份$0),日本宮城海膽味道鮮甜,食落好Creamy,吞拿魚蓉食落有鮮味,三文魚肉質厚嫩,充滿魚脂油香。原條日本花魚一夜干(一份$0),魚皮口感香脆,肉質嫩滑,配以檸檬汁食用,味道更佳。天婦羅(一份$0),包括有蕃薯天婦羅、炸蝦天婦羅,配以大根泥沾醬食用,味道更佳。日式冷烏冬配自家製汁(一份$0),冷烏冬口感煙韌,配以自家製汁食用,味道清爽。日式冷蕎麥麵配自家製汁(一份$0),冷蕎麥麵口感爽滑,配以自家製汁食用,味道鹹鮮。時令沙律(兩份$0),和風汁豆腐,表面鋪有辣椒絲,加入日式芝麻醬、麻油、日本醬油製作,口感滑嫩,味道獨特。精選前菜(兩份$0),日本醬油淮山漬,口感爽脆,食落好入味。精選甜品(兩份$0

*此餐廳收取加一服務費。

精選甜品(兩份$0),桃味卷蛋,忌廉口感輕盈,帶有白桃味道,白桃味道唔會太假,整體食落口感鬆軟,味道清甜。
  • 黃花魚一夜干
  • 肥牛壽喜燒
  • 雜錦天婦羅
  • 桃味卷蛋
2022-08-19 53 views
Ooo天后日式居酒屋ooO銅鑼灣餐廳試得多,今次想去天后搵野食😋發現天后既食街清風街入面有間裝修精緻,採用日式和風風格的居酒屋🏮!偷偷見到入面有間榻榻米房👍🏻房間天花用樱花🌸佈置,一班朋友黎可以book 呢間房,正!晚市食物選擇都頗多,當然唔少得鍋物😍食物有質素,性價比高,開心🥳既用餐體驗!OooooO焗芝士忌廉三文魚大啡菇 $68分三層,面層燒溶左既芝士🧀少少燶😋中層滿滿的三文魚碎再加上超級Juicy 既大啡菇😍口感味道都好正👍🏻OooooO豚肉豆腐什菜鍋 $138差唔多每枱都有個鍋,我都order 左豚肉鍋。整鍋真係好足料😊豚肉之外有金菇、腐皮、紫椰菜、娃娃菜、鮮冬菇、豆腐、䈮蒻等等,連湯底都好清甜!OooooO日式冷蕎麥麵 配自家製汁 $68凍凍既蕎麥麵軟硬度剛好,配自家製汁夏天食啱曬。OooooO胡麻雞肉沙律 $62日式胡麻醬加有質感既雞肉配埋沙律菜,作為前菜唔錯😋
Ooo天后日式居酒屋ooO

焗芝士忌廉三文魚大啡菇 $68

豚肉豆腐什菜鍋 $138

日式冷蕎麥麵 配自家製汁 $68
凍凍既蕎麥麵軟硬度剛好,配自家製汁夏天食啱曬。

胡麻雞肉沙律 $62
日式胡麻醬加有質感既雞肉配埋沙律菜,作為前菜唔錯😋
2022-08-15 41 views
眼利嘅朋友應該會發現我呢期成日食日本嘢係呀,因為日本嘢真係幾時都咁想食同想食清啲啲鐘意日本feel嘅朋友必定要去呢度打卡正正就有個和室俾你坐入去把酒談歡而食物係比較溫馨同家庭式嘅有幾樣比較推薦首先係前菜魷魚軟骨真係第一次食無雞軟骨咁爽但多一份海洋嘅鮮味呢個原個南瓜仔上咁cute 係咩嚟?之唔係芝士白汁焗帶子囉除咗以上嘅味道南瓜味都好出隻隻帶子都好香甜清酒煮蝦同樣唔錯啲蝦都幾大隻入面仲「必」到好多蝦膏出嚟呀!
眼利嘅朋友應該會發現我呢期成日食日本嘢
係呀,因為日本嘢真係幾時都咁想食
同想食清啲啲

真係第一次食
無雞軟骨咁爽
但多一份海洋嘅鮮味

呢個原個南瓜仔上
咁cute 係咩嚟?

之唔係芝士白汁焗帶子囉
除咗以上嘅味道南瓜味都好出
隻隻帶子都好香甜

清酒煮蝦同樣唔錯
啲蝦都幾大隻
入面仲「必」到好多蝦膏出嚟呀!
2022-08-14 24 views
今日嚟到位於天后嘅居酒屋,餐廳環境好舒服,師兄今次安排咗一個彷榻榻米嘅位置俾我哋,寬敞又舒適,今次就叫咗個碗盛精選刺身美味涮涮鍋套餐(二人前)當中包括有前菜、沙律、刺身兩款、天婦羅、涮涮鍋、麵食兩款。首先黎咗個前菜,日本醬油淮山漬同和風汁豆腐,前菜清清地刺身兩點,吞拿魚腩碎配日本宮城海膽海膽好鮮甜,食材放喺個碟仔上面再用匙羹食,食得特別過癮😍天婦羅🍤粉漿厚薄啱啱好上枱熱辣辣,外脆內層食物炸得啱啱好原條日本花魚一夜千,煎得岩岩好,外層香脆,魚肉好滑身👍🏻😍肥牛壽喜燒,肥牛夠多湯底香濃,油揚吸收晒壽喜燒嘅精華😋日式冷蕎麥麵同日式冷烏冬都配上自家製汁,烏冬夠彈牙,再配上冷麵汁夏天岩曬呀,最後仲有甜品添❤️
當中包括有前菜、沙律、刺身兩款、天婦羅、涮涮鍋、麵食兩款。

首先黎咗個前菜,日本醬油淮山漬同和風汁豆腐,前菜清清地

刺身兩點,吞拿魚腩碎配日本宮城海膽
海膽好鮮甜,食材放喺個碟仔上面再用匙羹食,食得特別過癮😍

天婦羅🍤粉漿厚薄啱啱好上枱熱辣辣,外脆內層食物炸得啱啱好
原條日本花魚一夜千,煎得岩岩好,外層香脆,魚肉好滑身👍🏻😍
肥牛壽喜燒,肥牛夠多湯底香濃,油揚吸收晒壽喜燒嘅精華😋

今次試咗 「午市定食套餐」除咗主食之外仲配搭左其他配菜泡菜、冷豆腐、麵豉湯▫️招牌叉燒拉麵配無味精豬骨濃湯(套餐)▫️🍲 叉燒好軟身好夠入味冇味精嘅湯底真係可以全部飲晒🤤▫️日本滑蛋吉列豬扒定食(套餐)▫️🍚豬扒炸到脆身,滑蛋又夠晒滑入邊仲有好多菇菇同埋紫洋蔥口感超豐富🥰另外加配咗兩款小食,一杯飲品▫️日本炸胸軟骨餃子2件▫️▫️日式芝麻雞翼2件 ▫️▫️巨峰梳打▫️所有嘢都好新鮮熱辣辣🔥食物份量啱啱好,兩個人食夠晒😋環境坐得舒服好乾淨👍🏻值得一試!!
今次試咗 「午市定食套餐」
除咗主食之外仲配搭左其他配菜
泡菜、冷豆腐、麵豉湯

▫️招牌叉燒拉麵配無味精豬骨濃湯(套餐)▫️🍲
叉燒好軟身好夠入味
冇味精嘅湯底真係可以全部飲晒🤤

▫️日本滑蛋吉列豬扒定食(套餐)▫️🍚
豬扒炸到脆身,滑蛋又夠晒滑
入邊仲有好多菇菇同埋紫洋蔥
口感超豐富🥰

另外加配咗兩款小食,一杯飲品
▫️日本炸胸軟骨餃子2件▫️
▫️日式芝麻雞翼2件 ▫️
▫️巨峰梳打▫️

所有嘢都好新鮮熱辣辣🔥
食物份量啱啱好,兩個人食夠晒😋
環境坐得舒服好乾淨👍🏻
值得一試!!
朋友生日揀左間好D嘅試下入到去餐廳環境清幽雅致 坐位寬敞 職員見平日坐位都多就幫我哋安排左榻榻米包廂位 叫左個二人餐 埋單$788✨前菜✨時令沙律豆腐同牛蒡味道都好香 豆腐加咗嘅汁令到佢開胃之餘好有食慾✨精選時令刺身兩點海膽口感好豐盈 吞拿魚配青瓜清爽得黎帶點魚香 三文魚肉質結實 海鮮食材好新鮮✨天婦羅炸得香口之餘炸粉唔會太厚✨原條日本花魚一夜干味道好濃郁 燒到好朝香肉質唔老✨涮涮鍋-肥牛壽喜燒湯底好濃 配料每樣都好有心思 油揚腐皮吸晒啲湯汁好正 有蒟蒻秀珍菇金菇等等✨日式冷烏冬配自家製汁烏冬超級彈牙好好食😋‼️ 好驚艷🤤亦好重麵粉香✨日式冷蕎麥麵配自家製汁蕎麥麵就一定要配上冷醬汁 加埋一齊之後令佢有蕎麥香之餘亦彈牙✨精選甜品甜品係桃香味蛋捲 味道不過不失清甜得嚟 有D奶油香個配搭好好好舒服 唯份量最細不過餐飯都飽到突 以呢個環境可以用呢個價錢得到咁飽肚🙈🤣
朋友生日揀左間好D嘅試下

✨日式冷蕎麥麵配自家製汁
✨精選甜品

不過餐飯都飽到突 以呢個環境可以用呢個價錢得到咁飽肚🙈🤣

2022-08-03 73 views
見到咁多好rating,午餐來一試,點知中晒伏。餐牌選擇少,得幾款飯盒定食,好,唔緊要,但既然選擇少咁質素更應該精益求精。例表以下我最不滿地方:1.)定食用一個木盒上,懶精致,但有D碗同個箱係唔啱size,卡咗係個格上,好礙眼。2.)呢個木盒,送上來既時候竟然係濕的,盒滿佈水點,啱啱洗完咁,大佬,我其中一格係天婦羅,直接放係其中一格到,掂到你D洗盒水,你覺得衛生嗎?個盒仲有D黑色既發霉便當時我去係下午3點冇其他客人,唔好同我講D盒洗唔切。3.)天婦羅冇用大火逼D油出來,炸到成塊油膩。4.)配菜求其,竟然有泡菜,hea白豆腐,同求其煮既麵豉湯。5.)我個餐係冷麵,正常冷麵餐應該配一個冷麵汁既碗,加蔥花或芥末,呢D嘢都要慳,仲要俾隻小碗碟來裝D汁,真係侮辱咗個咁平既冷麵,咁都作得唔好。6.)另外點咗個拉麵係主食既餐,竟然用一個偏細,下面窄小既碗盛載,導致D料逼埋一齊,但湯水太少。唔知係為咗fit個定食盒定點,搞到好似兒童餐,細細碗麵。7.)最後好似係我太講究?連杯熱茶都冇,要求熱茶,但俾杯水我only⋯一個餐成百一二蚊,我覺得個餐只係似係屋村平價餐廳D$50餐。老闆如果你有幸見到我既評語,

例表以下我最不滿地方:

當時我去係下午3點冇其他客人,唔好同我講D盒洗唔切。
3.)天婦羅冇用大火逼D油出來,炸到成塊油膩。

老闆如果你有幸見到我既評語,唔該你改改,否則你做唔長,我話既。
2022-07-31
$150 (Lunch)
2022-08-02 40 views
今次去了天后一間日式餐廳,這裡的佈置很有日本地道的風味有些是塌塌米的包廂。我們點了二人套餐涮涮鍋套餐(二人前)-日本醬油淮山漬-和風汁豆腐 豆腐很嫩滑,加入日本醬油食很惹味!-三文魚-吞拿魚腩碎配日本宮城海膽 非常鮮甜-虎蝦天婦羅 炸粉很薄,蝦肉爽口!-番薯天婦羅-原條日本花魚一夜干 炸得外脆,魚肉嫩滑juicy-肥牛壽喜燒 肥牛很juicy,配菜有冬菇,金菇,豆 腐和椰菜等,非常豐富!壽喜燒的湯 是甜甜地,熱辣辣十分好味-日式冷蕎麥麵配自家製汁-日式冷烏冬配自家製汁-桃味卷蛋 桃味清香不太甜
今次去了天后一間日式餐廳,這裡的佈置很有日本地道的風味
有些是塌塌米的包廂。我們點了二人套餐

涮涮鍋套餐(二人前)
-日本醬油淮山漬
-和風汁豆腐
豆腐很嫩滑,加入日本醬油食很惹味!
-三文魚
-吞拿魚腩碎配日本宮城海膽
非常鮮甜
-虎蝦天婦羅
炸粉很薄,蝦肉爽口!
-番薯天婦羅
-原條日本花魚一夜干
炸得外脆,魚肉嫩滑juicy
-肥牛壽喜燒
肥牛很juicy,配菜有冬菇,金菇,豆
腐和椰菜等,非常豐富!壽喜燒的湯
是甜甜地,熱辣辣十分好味

-日式冷蕎麥麵配自家製汁
-日式冷烏冬配自家製汁
-桃味卷蛋
桃味清香不太甜

Type of Meal
Dinner
2022-08-02 28 views
天后食街出名多野食,碗盛係走高檔次的路線,但都依然有唔少捧場客,實力可見一斑,裝修係好正宗日本風格,有得坐榻榻米。二人餐都有好多野食,前菜有日本醬油山漬,食落酸酸地幾開胃,和風汁豆腐勁大舊,好滑身!有驚喜既係三文魚刺身、吞拿魚腩蓉同海膽,上碟非常之講究,係Fine dining水準!炸虎蝦天婦羅勁香脆,炸粉恰到好處,睇得出唔係用萬年油炸,係有誠意!肥牛壽喜燒都有好多塊牛肉,品質仲要幾高級,肉質嫩口仲要有好多配料,好正!原條日本花魚一夜干燒得好好,魚肉好滑,色香味俱全!日式冷烏冬同冷蒿麥麵都整得好有口感,配埋自家醬汁同埋店員的熱情招待,今晚好高興!!值得再回來!
原條日本花魚一夜干燒得好好,魚肉好滑,色香味俱全!
2022-07-27
$394 (Dinner)
2022-08-01 31 views
到清風街搵食,見到有間店面幾大而整潔嘅日本餐廳於是打算walk in試試。店內是簡約和式設計,分別設有卡位座及房間,房間是榻榻米設計可供多人用,一班朋友聚餐也可以保有私隱度。假期early dinner時間到已有幾枱客人入座。由於未太肚餓,叫咗1份炸物、1個鍋物和1份蕎麥面,等咗大概15分鐘就有。日式冷蕎麥麵配自家製汁(一人前) Japanese Soba Noodles (Cold)蕎麥麵口感煙韌帶淡淡蕎麥香再搭配自家製醬汁口感十分清爽錦上天婦羅拼盤 Mixed Tempura Platter天婦羅拼盤有種拆盲盒嘅感覺,今次天婦羅包括雞肉串、冬菇、池魚、蓮藕、鵪鶉蛋等,即叫即炸十分香脆。最出色都係雞肉串及池魚嫩滑多汁一點也不柴。當然唔可以錯過鵪鶉蛋天婦羅,一口一個十分過癮肥牛壽喜燒 Homemade Sliced Beef Tofu Sukiyaki以一人鍋而言份量十分充足,至少有5-6片大肥牛片,下面鋪滿椰菜、菌類和豆腐,在炎熱天氣下滿足了喜歡想飲熱湯的我唯一不足是熱茶只提供熱水而不是日式綠茶,有少少失色

蕎麥麵口感煙韌帶淡淡蕎麥香
再搭配自家製醬汁口感十分清爽

錦上天婦羅拼盤 Mixed Tempura Platter

錦上天婦羅拼盤

唯一不足是熱茶只提供熱水而不是日式綠茶,有少少失色

Dining Offer
Tasting Event
2022-08-01 28 views
第一次在居酒屋坐塌塌米食涮涮鍋🎏呢度就係位於天后既碗盛🍱 塌塌米既房佈置得好優雅🎋彷如置身日本一樣🤩 我地就食左個超多美食既涮涮鍋套餐如下..▫️日本醬油淮山漬▫️和風汁豆腐▫️三文魚刺身二切▫️吞拿魚楠碎配日本宮城海膽▫️虎蝦天婦羅▫️番薯天婦羅▫️原條日本花魚一夜干▫️肥牛壽喜燒▫️日式冷蕎麥麵配自家製醬汁▫️日式冷烏冬配自家製醬汁▫️甜品 - 香桃卷蛋.先食前菜同刺身🍣 特別鍾意豆腐吸收左和風汁好惹味!豆腐質感都好幼滑,又簡單又美味😋 三文魚刺身同吞拿魚楠碎配日本宮城海膽係擺在同一碟盤,擺盤好靚好藝術!海膽好新鮮唔腥,海膽下有青瓜粒增添清新!再配吞拿魚腩蓉好好口感!三文魚都好鮮美!..肥牛壽喜燒,湯底係甜豉油為主,都幾多片肥牛🤩內裡仲有豆腐、金菇、椰菜、大啡菇等等,好豐富!肥牛吸收左湯汁好juicy👍🏻 原條日本花魚一夜干真係好大條!煎得好香!虎蝦天婦羅好食!炸粉薄,蝦肉爽!..夏天食冷蕎麥麵真係好適合!冰爽又彈牙既口感,超正!最後來件香桃卷蛋作結,唔錯
▫️日本醬油淮山漬
2022-07-26
Type of Meal
Dinner
2022-07-31 812 views
《🏮天后高質居酒屋🎏》終於有時間嚟呢間高水準日式料理店,舖頭除咗4人卡位,仲有幾間大房俾三五知己一齊坐低食嘢傾偈,甚具私隱度🎏碗盛精選刺身美味涮涮鍋套餐(二人前) 💰$358/每位🥗精選前菜及時令沙律柚子酸汁凍豆腐 - 好開胃,酸汁調得好好牛蒡 - 健康食物🥢精選時令刺身兩點有三文魚、吞拿魚蓉+海膽,好鮮甜🍤天婦羅油咗少少,唔夠脆🥢原條日本花魚一夜干煎得好香好細緻,味道惹味,魚肉厚實🍲涮涮鍋 肥牛壽喜燒好鐘意壽喜燒鍋嘅甜味,蔬菜索晒味好好食,肥牛好多,好滿足🥢日式冷蕎麥麵 配自家製汁🥢日式冷烏冬 配自家製汁以上兩款都好啱夏天食,清涼降溫,兩款麵食都好彈牙有口感🍴精選甜品係小蛋捲,雖然應該係現成來貨,都具日本風味,似係早排牽起搶購潮嘅日本小蛋捲咁🍹情謎爆豬有passion fruit, popping bobo, oolong tea, lemon味道清新夠冰涼,但偏甜,有爆珠一咬開會有啲果汁咁,幾得意嘅口感🍸人魚の眼淚有clitoria ternatea, lemon Calpis, soda, lemon味道無咁甜,都好清新💰$358/每位🚩碗盛 (天后) @matane_hk 📍天
《🏮天后高質居酒屋🎏》

🎏碗盛精選刺身美味涮涮鍋套餐(二人前) 💰$358/每位

🥗精選前菜及時令沙律
柚子酸汁凍豆腐 - 好開胃,酸汁調得好好
牛蒡 - 健康食物

🥢精選時令刺身兩點
有三文魚、吞拿魚蓉+海膽,好鮮甜

🍤天婦羅
油咗少少,唔夠脆

🥢原條日本花魚一夜干
煎得好香好細緻,味道惹味,魚肉厚實

🍲涮涮鍋 肥牛壽喜燒
好鐘意壽喜燒鍋嘅甜味,蔬菜索晒味好好食,肥牛好多,好滿足

🥢日式冷蕎麥麵 配自家製汁
🥢日式冷烏冬 配自家製汁
以上兩款都好啱夏天食,清涼降溫,兩款麵食都好彈牙有口感

🍴精選甜品

🍹情謎爆豬

🍸人魚の眼淚
味道無咁甜,都好清新

💰$358/每位
🚩碗盛 (天后) @matane_hk
📍天后清風街9-11號寶德樓地舖
2022-07-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$358 (Dinner)
  • 黃花魚一夜干