2021-07-02 50 views
最近到訪天后一間新式日本餐廳 裝修超有特式 座位除卡位外 仲有私隱度非常高既榻榻米房🥰入座後店員會為你送上前菜 水雲漬 酸酸甜甜 好開胃😛 另外 我地亦點左以下食物:1. 炒枝豆 平時好少揀枝豆 不過佢地用左牛油黑松露去炒枝豆 真係超香 佐酒一流😋2. 土佐豆腐 豆腐外皮非常香脆 配上秘製醬汁同木魚 好和風👅3. 雜錦天婦羅 高質 有蝦 南瓜 番薯 冬菇同茄子天婦羅🍤 炸漿好薄 就算凍左都仲非常香脆唔油膩😍4. 燒雞頸肉 出面較少見 肉質爽口彈牙 非常值得一試👍🏻5. 厚燒牛舌 又係高質之作 食落仲好juicy 調味又岩岩好🤩6. 紫蘇芥末豬五花腩 五花腩好嫩滑 加上紫蘇芥末 大大減低左油膩咁 味道上有驚喜😋7. 燒白鱔 白鱔皮燒到好香脆👍🏻 魚油逼哂出泥 一樣好好味😛8. 火炙牛小排拉麵 湯底係廚師每日新鮮烹調 絕無味精 飲落香濃得泥唔會令人口喝🤤 拉麵麵質彈牙 牛燒排燒過更多一份油香 仲要好嫩 入口有即溶感覺 超好食👅 連隻溏心蛋既醬油調味都做得超好 真係用心之作😍9. 清酒Combo Set 一set三杯各100ml既清酒 由淡到濃 店員會為你一一介紹 邊一杯適合配邊d食物🥰 一

入座後店員會為你送上前菜 水雲漬 酸酸甜甜 好開胃😛
另外 我地亦點左以下食物:

炒枝豆

土佐豆腐

雜錦天婦羅

4. 燒雞頸肉 出面較少見 肉質爽口彈牙 非常值得一試👍🏻
燒雞頸肉

火炙牛小排拉麵

9. 清酒Combo Set 一set三杯各100ml既清酒 由淡到濃 店員會為你一一介紹 邊一杯適合配邊d食物🥰 一次過可以試哂3款清酒唔駛左揀右揀😛
清酒Combo Set

總括呢到整體無論服務 環境 定食物質素都幾高 值得介紹俾大家同朋友 家人一試🌟
炒枝豆
土佐豆腐