2024-08-14
聽公司同事講,話依度D french toast同上面D cream好正,早兩日膽粗粗叫左老闆上去試試.我地叫左兩份甜french toast,由於我地唔係一次過落單,因此出餐時間自然有偏差.當經理送餐過來時,還有禮和友善地問我地問要唔要share,(心想..互相餵食...畫面太溫馨了.......)此時,老闆的眼神好尷尬French toast質感十分特別,似煎非煎,似焗非焗,不油膩,份量足,伴碟配料也十分豐盛,令人有一種望到就開心的感覺. (whipping Cream 太少,多D會更好,可能係珍貴食材)軟雪糕伴上小量疑似粟米脆片,伴雪糕齊食食感不錯(感覺太少,多D會更好,可能又係珍貴食材),可見用心細緻位.整體甜度十足,由於本身乃嚐甜之人,當然冇問題.盛碟和餐具也十分精緻.最後結賬時,問問侍應Dolly妹妹有關French toast的製法.面對着兩個油頭滿面的大叔的詢問,Dolly仍可以處變不驚,耐心地解答我們的疑惑,還關注我們用餐後的感想,值得一讚