2024-07-16
今日去到銅鑼灣食嘢,發現有一間韓式同西式fusion嘅新餐廳,就同朋友入去試吓啦。餐廳嘅環境舒適光猛有落地大玻璃,坐得好舒服,亦都方便同朋友傾偈。我哋叫咗個套餐。套餐包咗粟米湯給Creamy有日式粟米湯嘅嗰種感覺。之後帶咗個辣酒煮青口,係用韓國嘅辣酒煮既,煮得幾入味,辣辣地亦都好配合青口嘅新鮮。之後食咗個三文魚柚子沙律,柚子嘅份量都幾多酸酸甜甜。三文魚亦都有好多塊一啲都唔hea,份量多,個味道亦都好清新,相當推介。帶子菠菜意大利飯,係today chef menu,份量大,帶子都有鮮味~最後仲叫左朱古力芝士蛋糕,真心係幾好食有好濃嘅朱古力同芝士味同埋佢其實仲有好多選擇例如抹茶焙茶焦糖等等,都想再返嚟試埋其他蛋糕!