2023-09-08
元朗覓食之辣媽川湘私房菜有好幾次經過都好爆 今日決定黎朝聖吓門口職員帶位既時候 經過每一枱 食物賣相都超級吸引 未食已經覺得自己冇嚟錯地方😆食物選擇都好多🐟桂花酸菜魚 (例牌) 🐟先講吓份量我諗大部分人都食過酸菜魚 出面食好多啲魚都係得幾塊 配料就勁多呢盆酸菜魚🍲 我地2個人食 每人起碼食左10塊 而且每塊都係大大片 唔係魚碎😂 舊舊都好滑又入味 💯💯辣道可以揀 而且配料都可以追加 本身都已經有薯粉 所以我地2個人都無再額外加其他野芥辣花螺花螺真係好耐無食 因為平時都唔太識係屋企處理佢 所以去街見到 都會叫黎食花螺用左秘製嘅醬汁撈 啲花螺好彈牙 加上佢撈埋青瓜🥒呢個冷盤🧊非常開胃 🍆蒜香炒茄子🍆超惹味 如果送飯 應該可以拍幾碗落肚🍚而且完全係食得出啲茄子係啱啱炸起 熱到差啲辣親個口🤭飲品至尊健康水果茶 勁多水果係裏面 🍎🍉🥝🍓🫐🍊 推介👍🏻新鮮果然好芒 🥭有甜甜芒果肉最後都係忍唔住叫左個紅糖糍粑對於我呢個糯米fans 啲煙煙韌韌既口感 真係無得輸埋單個陣 店員重問我地 好唔好食 有無啲咩需要改進下真係好少有餐廳會咁 食物同服務質素都好高呀唔怪得佢成日爆場
有好幾次經過都好爆 今日決定黎朝聖吓
食物選擇都好多