2016-09-20 245 views
「港式燒味」大家都應該對佢唔陌生啦。係長沙灣整完少少野,路經見到呢間個名咁特別既燒味店,就一於同我d好朋友黎試試佢啦!鋪面既裝修有別於一般既燒味店,傳統得黎又有d新潮。鋪頭一眼睇晒,裡面張貼左唔同媒體既報導。成個感覺好整潔。我地一人叫左一份燒味飯,我就叫左個秘製燒鵝拼燻蹄飯。黎到個賣相好靚,每樣野食都擺得好整齊。除左燒味飯之外,另外都配左酸菜、燒鵝既甜酸醬同燒味汁各一碟。燒鵝好juicy好香,咬落去好多肉汁。燻蹄係我中意既野食之一,大大話話都試過唔少燒味店既燻蹄,呢度既燻蹄夠晒大塊,唔會太乾身。掛住食個燒味飯,都唔得閑傾計啦!野飲就配左低糖原味鮮豆漿,係呢度既自家製健康凍飲黎嫁!呢到既豆漿係支裝上,話明係低糖,梗係唔會太甜啦!啱晒注重健康既香港人。除左燒味飯之外,我地仲order左個五香牛腱。一放上枱已經聞到好香既牛肉味,食落有少少辣味,五香味滲晒入牛腱度, 越食越開胃呀!
Type of Meal
Dinner