2021-05-13
⭐️ 呢餐係:「選擇困難症惡夢」嘅一餐懲罰節第一彈!熊拉麵有兩間分店,今日就去咗上環嗰間!去到已經排曬長龍😯 等咗20-30分鐘之後就入得!🥳 menu有好多選擇,除咗湯底都有幾款,叉燒都有得揀要普通,火炙或者角切😍 麵底就有得揀1.25mm同1.5mm😂 根本就係有選擇困難症嘅我嘅惡夢😂🍜魚介熊拉麵 $89湯底好濃郁,好香魚介位😍 麵底就略為普通咗啲。眼望就覺得兩款麵都好似冇咩分別🤔 叉燒都燒得好正!火炙係3款入面最香,但又唔會太油!👍🏻 值得讚嘅係溏心蛋醃得唔錯,入味得黎仲食到滲蛋香🤤一切開個蛋黃已經不停流汁, 我個人鍾意再熟少少。環境質素:🌕🌕🌕🌑🌑食物質素:🌕🌕🌖🌑🌑CP值:🌕🌕🌘🌑🌑回頭指數:🌕🌕🌕🌑🌑其實拉麵黎講唔算超級好味,但係喺香港都算中上水平。係一啲雖然樣樣野都好似唔錯,但係第二日再會唔係太記得味道嘅餐廳😅 麵份量都算夠,但係成$90一碗麵得一塊叉燒就唔算太抵食。
🍜魚介熊拉麵 $89
環境質素:🌕🌕🌕🌑🌑