麵匠風龍🇯🇵良心日式拉麵小館只有bar枱🪑有無人都好鍾意望住師傅煮麵即場炙燒叉燒🐖只賣豚骨同蝦味噌兩款湯🦐簡而精 今次就淨係試咗蝦湯底因為比較少見🫶🏻好有日本嘅感覺 有冰茶🫖同冰水提供🧊﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/蝦味噌拉麵套餐🦐 $120/ (4.4/5)蝦味噌湯底啱晒重口味人士🥰蝦膏蝦頭煲到好濃郁 好重鮮味嘅海底🌊濃稠得嚟唔會太杰身🍜麵質幼身但好掛湯🍲叉燒炙燒過特別香口 亦用醬汁醃製過🤍肥瘦均勻算厚身 唔柴又唔會太肥膩 食完原味再浸落湯會再濕潤啲💦半熟玉子🍳流心程度perfect池🫶🏻唯一挑剔就係唔係橙紅蛋黃 蛋味差少少🤏但配料好豐富有粟米🌽同櫻花蝦🌸好有口感🫶🏻🚨記住食得嚟嘅一定要加佢自助免費🆓嘅辣芽菜🌱清新又爽脆小食/餃子🥟/ (3.7/5)餃子皮薄餡juicy正常發揮🥹醋帶酸甜 點餃子🥟啱晒 可以解膩更加開胃🥰/芥辣蝦沙律🥗/ (3.9/5)wasabi味濃少少攻鼻但唔嗆喉 生蝦份量足料 大粒又彈牙🦐好特別嘅小食😚但係再食多幾粒會偏鹹🥹
麵匠風龍
蝦味噌拉麵套餐

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/蝦味噌拉麵套餐🦐 $120/ (4.4/5)
🚨記住食得嚟嘅一定要加佢自助免費🆓嘅辣芽菜🌱清新又爽脆

小食
/餃子🥟/ (3.7/5)

/芥辣蝦沙律🥗/ (3.9/5)

蝦味噌拉麵套餐