2020-03-10 115 views
認識 outdark 係因爲同事話果到有口罩派俾顧客,雖然我去當日已經無曬貨,但仍然好欣賞佢地,希望幫到更多有需要的人。晚市 full house, 疫情橫行下,仲能夠見到咁既場面,好難得。亦證明呢間食店應該好掂。熱鬧的氣氛下,聽住 K-pop 望住滿天星星,等食亦可以好浪漫。辣炒豬肉 $268今晚想食辣辣地,惹味的,叫左個辣炒豬肉。細食的我們 ,一個 dish 已經足夠。韓燒爐上,大格小格有齊主菜、小食同飯,好有韓國風味。辣炒豬肉,用上韓式甜辣醬調味,加入好多洋蔥、青蔥同芝麻一齊炒,份外惹味。大量芽菜墊底,吸收了甜辣醬,好好食,亦相對冇咁油膩。圍邊小食當中最吸晴最邪惡的,莫過於係粟米芝士醬,影張指定動作先。而另一邊有加入了紫菜碎同芝麻油的白飯,火爐加熱後真心香。好快清曬,份量略為不足,可以加飯嗎?前菜仲有泡菜同菠蘿粒,泡菜味道一般,而菠蘿粒就幾清甜。蜂蜜米酒 $125每次去韓國都必飲的自家釀米酒,原來呢到都有,用大砵上,即時覺得自己去左首爾。韓國馬格利酒,入口順滑,甜甜地又米味十足,酒味不算濃,唔覺唔覺飲好多。簡簡單單已經好好味,難怪咁多人捧場。

辣炒豬肉 $268

今晚想食辣辣地,惹味的,叫左個辣炒豬肉。

細食的我們 ,一個 dish 已經足夠。
韓燒爐上,大格小格有齊主菜、小食同飯,好有韓國風味。

辣炒豬肉

前菜仲有泡菜同菠蘿粒,泡菜味道一般,而菠蘿粒就幾清甜。

蜂蜜米酒 $125

蜂蜜米酒

簡簡單單已經好好味,難怪咁多人捧場。