中午同幾個同事試咗依間印度🇮🇳餐廳。餐廳🍴環境比較昏暗,內面仲有啲印度掛牆畫同帶宗教色彩嘅野。.講番個午餐,我地叫咗set lunch 。一個珍沙拉羊肉配烤餅($65)。一個蒜蓉咖哩燴蝦($65)配飯。仲有一個特式印度烤肉料理($80)。🥢🥢.行政午餐(特式印度烤肉料理會多咗杯野飲),而三個都有餐湯附送。🥣.首先,餐湯隻味好特別,有香料味道。雖然有少少澀,但無咩味噌👍🏻。.珍沙羊肉嘅咖哩香草味好重,但仲有點羊嘅膻味。所以不太好食。而咖哩汁比較濃同黑,反而幾好食。.而印度飯唔同我地食開果種飯,因為係乾身同粒粒分明,唔似屋企煮熟果種飯,會有少少癡身。蒜蓉咖哩比起羊肉咖哩更辣,但同時更香。而且啲蝦🦐好爽囗,配飯係一流。.行政午餐🥣份量相對較大,有三款咖哩。但都是雞肉咖哩,味道十分相近,但不太辣。中餐中還有一塊雞肉,雞肉好重香草味道。而🍃☘️。整體真的不錯。

印度午餐🥣
蒜蓉咖哩燴蝦配飯
珍沙拉羊肉配烤餅
行政午餐(特色印度烤餅料理)
2019-01-02
Type of Meal
Lunch
印度午餐🥣
蒜蓉咖哩燴蝦配飯
行政午餐(特色印度烤餅料理)
  • Naan