2018-10-16 113 views
朋友介紹到緊喺要試下啦。哩間魔膳廚房位於工廈內,環境非常闊落。餐廳佈置相當用心,充滿藝術色彩,由梯口至餐桌位置都有好多影相位,鐘意影相打卡嘅朋友一定要嚟試下。之前聽朋友介紹過哩到個和牛漢堡,所以諗都唔諗就叫左個二人行大蝦和牛套餐。餐湯有海鮮湯同雜菜湯揀。兩款湯都好足料,好飲!不過比較下我鐘意海鮮湯多啲,好鮮甜👍🏼。餐包送到嚟時仲喺好暖,上面有啲提子乾,麵包超級鬆軟。另外加$18可以任食沙律吧,哩個價錢比起其他套餐加$38才可享用更加划算。Side Dish喺法式焗釀田螺。薯仔打到好溶好滑,不過仍然保留到薯仔本身粉粉地嘅質感。田螺經過高溫烹煮後仲好彈牙。薯蓉同田螺配搭好夾。Main Courses分別喺扒中虎蝦配龍蝦汁扁意粉同極上和牛漢堡配薯角。用龍蝦汁煮過嘅意粉好入味,意粉完全吸收哂龍蝦汁味道。意粉爽口,軟硬度適中。大蝦就堅大隻,肉質爽脆彈牙👍🏼,喺用鮮蝦先做到嘅口感。最期待嘅和牛漢堡的確冇令我失望。塊和牛漢堡扒有成寸厚,咬一啖有超多肉汁流出,牛味好出,味道超正。包面微微烘過,包皮有少少脆,溶左嘅芝士同和牛合二為一,真喺食到停唔到口。新鮮炸起嘅薯角好熱好脆👍🏼。跟餐只要加$36就可以升

餐湯+餐包

法式焗釀田螺

扒中虎蝦配龍蝦汁扁意粉

極上和牛漢堡配薯角

跟餐只要加$36就可以升級甜品🍮。甜品外觀成件藝術品咁🤗,真喺靚到不得了。
升級甜品

檸檬蛋白批個餅底好結實,酸酸地好重檸檬味,上面果陣白色泡沫好似綿花糖嘅質感,放喺舌頭上邊會慢慢溶化,口感超有趣。
檸檬蛋白批

泡沫咖啡慕絲散發出陣陣咖啡優香味,哩個慕絲唔會好甜,口感黏住黏住咁,好好味🤤。
泡沬咖啡慕絲

連隻杯都咁靚❤️。
檸水+伯爵茶
2018-10-08
$240 (Dinner)
餐湯+餐包
法式焗釀田螺