2021-08-18
呢間雲貴香係新開嘅,原舖呢個位置好似係食台式嘢食,咁既然新開就一於試吓佢嘅味道點樣啦。餐廳嘅入口只得一個就係喺商場出面嘅入口,所以即使有啲枱係擺咗入商場入面,你都唔可以就咁行入去,對於食客來講就有少少唔方便啦,希望餐廳可以改善一下出入口嘅位置。講返雲貴香嘅餐牌咁其實佢都有好多款選擇嘅,大概有12種唔同嘅湯底俾你選擇,比較少見嘅係有黃花魚米線,倉魚米線,海鱸魚米線咁樣嘅,不過價錢就有少少貴要60幾蚊。咁我今次就嗌左一碗小窩米線再加腩肉,豬軟骨同埋嗌咗小辣。上到嚟,碗麵嘅份量都唔少,配料亦都唔算好孤寒豬軟骨同埋腩肉都有幾舊左右,佢仲有啲芽菜蔥韭菜咁樣所以嚟到碗麵都係幾香嘅,講返味道先,碗面嘅湯底唔算好鹹,因為我帶咗小辣,其實都有啲辛辣嘅味道嘅,佢以香為主,但又唔算太濃,所以食完之後都唔係太頸渴。米線嘅質感其實都幾好嘅,唔太林又唔太硬。所以整體來講碗米線都係可以接受嘅,算係喺平均以上啦。咁餐廳呢其實都有下午茶優惠嘅係2:30開始去到六點就話可以以優惠價加一杯嘢飲,但我哋今次嚟到係午市時間咁所以就冇得用呢個優惠價嗌多杯嘢飲啦。佢亦都有自助水吧比你自己去斟水嘅,服務員嘅態度都好好,所以整體來講呢
佢亦都有自助水吧比你自己去斟水嘅,服務員嘅態度都好好,所以整體來講呢間餐廳係可以再去食多幾次,下次我想試吓佢嘅魚米線,唔知係點樣嘅味道嘅呢。