2024-10-18 237 views
今日我去咗新都城既雲桂香,想試下佢哋嘅小鍋米線同炸魚卷。小鍋米線果然唔負所望,湯底濃郁,味道十足,米線吸咗好多湯汁。不過,炸魚卷就有啲失望,雖然外脆內嫩,但味道有啲平淡,油膩感重,食完之後有啲悶。講到環境,雲桂香入面真係有啲逼,座位之間距離窄,坐得唔太舒服,筷子用得時候感覺發漲,唔知係咪清潔做得唔夠好。更重要嘅係,職員嘅態度有待改善。整體而言,小鍋米線值得一試,但環境同服務係時候改善,否則會影響食客嘅體驗。如果你只想食米線,雲桂香仍然係個好選擇,但記得保持心態開放。
今日我去咗新都城既雲桂香,想試下佢哋嘅小鍋米線同炸魚卷。

2024-10-16 257 views
因為譚仔令我討厭左食米線,所以我都好幾年冇食啦🤰🏼嗰日喺附近做完產檢(Kala仲係我肚肚入面)突然戚起條筋想食🥹唔知點解唔想放湯,最後揀左比較冷門嘅熱拌,整體覺得一般喇😪不過唔知係咪我叫錯嘢~⍥ 菜肉雲吞·紫菜·熱拌米線 ❙ $52配有微辣肉醬、花生、榨菜、鹹菜、秘製撈汁米線要求軟稔啲,仲有溫度既,所以所有野唔係凍冰冰。配料都非常好撈,每條米線都痴滿肉醬,微辣鹹香又夠晒口感。上網睇有人介紹菜肉雲吞,但係個人覺得麻麻哋,皮又厚,仲硬係形住有浸味🤔勝在幾大粒幾足料,至於紫菜完全唔知點解自己會想食,成舊假髮咁最後都食唔晒😅

⍥ 菜肉雲吞·紫菜·熱拌米線 ❙ $52
配有微辣肉醬、花生、榨菜、鹹菜、秘製撈汁
2024-10-05 193 views
第一次同friend 嚟食,叫咗個姐姐落單,一聽到落單就即刻黑臉,到佢講要熱拌紅薯粉,之後佢好似聽唔到咁,再同佢講多次就即刻用勁西嘅語氣講,「一早就咁問你啦。」大佬我係過嚟食嘢唔係嚟受你啲西氣😅咁嘅態度建議你唔好返工啦,咁巴閉點解要做服務性行業?

2024-10-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2024-09-25 231 views
10點半可以堂吃,我今日10點20就同我講無堂吃只有外賣,即係點?什麼道理,我都未夠鐘就截單咁同趕客有什麼分別,如果係咁樣趕住收工,不如提早10點堂吃截單啦,只做外賣啦,咁樣架做法同呃人有什麼分別,不知所謂,我依家係黎幫襯唔係黎受氣呀,激到成肚火都唔洗吃啦,咁做生意的我都係第一次見,如果你話我過鐘我無道理我無問題,但係你依家咁我就不服氣,我一路都係長期幫襯你地,但今次咁樣我真係十級失望,咁樣做完全無道理
荃灣,旺角很多間雲桂香我已經食過每間都覺得佢很好,在將軍澳工作所以就去,到新都城一期哪間雲桂香試試,入內叫單也要等15分鐘先到已經不好感受因為他們外賣單很多,不停咁 做外賣,叫了豬腸腩肉腐皮小鍋米線小辣,米線碎濕濕,豬腸咬唔開,腩肉韌到一個點,連腐皮都好像沒有浸泡夠就送出來給客人食,埋單連八達通也沒有,香港都唔收八達通
荃灣,旺角很多間雲桂香我已經食過每間都覺得佢很好
,叫了豬腸腩肉腐皮小鍋米線小辣,米線碎濕濕
,豬腸咬唔開
,腩肉韌到一個點
,連腐皮都好像沒有浸泡夠就送出來給客人食
,埋單連八達通也沒有,香港都唔收八達通
2024-06-20
$66 (Lunch)
2024-05-31 830 views
今日唔想食飯,所以去食吓米線~醬拌皮蛋味道淡淡的~雲吞酸辣米線好食~!雲吞大大隻酸辣湯惹味!! ~熱拌米線配豬軟骨好好食!!豬軟骨好夠淋,拌米線有肉醬,炸菜,花生,好香口,好好食!!
今日唔想食飯,所以去食吓米線

~醬拌皮蛋

酸辣湯惹味!!

~熱拌米線
配豬軟骨
好好食!!
豬軟骨好夠淋,拌米線有肉醬,炸菜,花生,好香口,好好食!!
2024-05-04 406 views
雲桂香米線專門店 (新都城中心一期) (將軍澳)將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期G樓G105-106號舖係香港食飯,講求快、靚、正👍🏻但日日都要諗食咩真係好傷腦筋啊!當諗唔到食咩時,我就會去食米線,快、靚、正啊嘛!而我首選都係雲桂香😂放便啊嘛,周圍都有!來到雲桂香,必定要點他家的冬菇,真的賊好吃的,好入味、好香、好好吃喔!我通常必點的: 酸辣,小辣。冬菇、豬紅、腐皮春卷、龍蝦丸、腐皮還有炸豬扒🤭每次諗唔到食咩都想食佢,食完米線就好似充滿能量咁!混集的酸辣味,濃濃的湯,淡淡滋味!
雲桂香米線專門店 (新都城中心一期) (將軍澳)
將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期G樓G105-106號舖

係香港食飯,講求快、靚、正👍🏻
但日日都要諗食咩真係好傷腦筋啊!

2024-04-26 419 views
今日放半日,所以搵左間米線舖食Lunch~酸辣米線佢d酸好夠酸,我叫左bb辣,味道剛剛好~炸蝦卷即叫即炸,上到枱時起熱辣辣,好好食配埋D泰式甜辣醬,Yummy!!~蒜泥白肉肉入面夾左青瓜,非常清新不過欠左D咸味
今日放半日,所以搵左間米線舖食Lunch

~酸辣米線
佢d酸好夠酸,我叫左bb辣,味道剛剛好

~炸蝦卷
即叫即炸,上到枱時起熱辣辣,好好食
配埋D泰式甜辣醬,Yummy!!

~蒜泥白肉
肉入面夾左青瓜,非常清新
不過欠左D咸味
2024-01-04 647 views
頭先食米線叫咗雲吞同埋通菜兩個餸叫咗小辣嚟到嗰陣好似冇乜辣味,我問佢係咪小辣,不過聽唔到走咗,跟住搭枱對面男人嗰碗都係話小辣但係超級紅,所以真係幾飄忽。。。。味道就一般還可以,都大碗
2024-01-03 545 views
好中意食寶琳呢間雲桂香因為有得坐商場半開放式位環境比較開揚米線都係一樣咁好食 佢比其他米線舖麵條會比較幼所以特別掛湯湯叫左大辣 夠酸夠辣 味道有層次最中意佢有落肉碎勁好食!!!!配料極度推介雲吞 菜肉餡 大大舊 皮厚多肉唔好以為皮厚唔係好野End up又好好食每次食雲桂香都一定叫雲吞另外仲叫左芝士腸芝士腸就正常質素啦 無乜特別見好多評論都有講服務態度唔好我就無乜同侍應太多交集所以唔係好覺不過唔會主動帶位 落單就真既態度唔會話好友善殷勤果種囉🤔
好中意食寶琳呢間雲桂香

雲吞芝士腸小窩米線大辣
雲吞芝士腸小窩米線大辣
  • 小窩米線
2023-12-23 355 views
去過都知道新都城間雲桂香喺商場正門隔離下晝四點 兩個人入 我哋揀咗最入面嘅一張枱 (避開開商場開門閂門,今日真係好凍,好大風)點知有個阿姐話員工7:00要食飯留枱唔俾客人坐 我就同佢講而家四點轉頭我食完都走咗啦 佢即刻掉咗個「留座」牌喺枱面 我哋已經坐低咗㗎啦喎. 未食嘢要先受氣 明明人又唔多 冇人等位 有吉枱 死都唔俾你坐入面 🤷🏻‍♀️ 平時都算 今日得10度,你唔係要我喺門口食風啊. 即係為咗佢唔使行多兩步 …
去過都知道新都城間雲桂香喺商場正門隔離
2023-08-18 600 views
睇到原來這裏很多人都投訴啲服務員沒禮貌,這是真的。有一次我和朋友三個人去堂食,但是服務員每一次只叫兩個人座,到最後等超過差不多1小時,只剩下我們站在出面很久,服務員像沒有看到我們一樣(面對面),然後我們問她也不作聲,像透明一樣。我覺得佢哋安排座位有問題。

我覺得佢哋安排座位有問題。
2023-07-29 605 views
我最鍾意食嘅米線就係呢一間雲桂香,今日食將軍澳寶琳分店,但係覺得味道同我覺得最好嗰間銅鑼灣差好遠,做咗小鍋米線中小辣豬肉雲吞紫菜,今日呢碗麵剩係得辣味好似冇其他味道咁,好奇怪🤔而且啲米線煮得泰林好似一夾就散。。#辣麵 #food #yummyfood #yummy #米線

2023-07-23 392 views
因為突然好想食酸辣米線所以近近地揀咗食雲貴香雖然已經8:30 但都係全場爆滿要同其他人搭枱喂每次都必要嘅墨魚頭爽口彈牙又多今次新試咗豬軟骨總共俾咗兩大兩細豬軟骨又林又入味好抵食另外,仲叫咗個螺旋藻呢個未食過上網睇係好似海帶嘅嘢食所以就叫咗試吓個樣同海帶係一樣食落口感俾海帶厚身少少但食落整體好夾酸辣粉呢個下次都會再叫朋友,仲叫咗個熱撈叫咗菜肉雲吞 龍蝦春卷同埋竹笙菜肉雲吞我冇食到不過好大粒龍蝦春卷就正常竹笙,我覺得比三哥譚仔仲好食都係可以,下次再叫
因為突然好想食酸辣米線

今次新試咗豬軟骨
總共俾咗兩大兩細
豬軟骨又林又入味
好抵食
另外,仲叫咗個螺旋藻
呢個未食過

朋友,仲叫咗個熱撈
叫咗菜肉雲吞 龍蝦春卷同埋竹笙
菜肉雲吞我冇食到不過好大粒
龍蝦春卷就正常
竹笙,我覺得比三哥譚仔仲好食
都係可以,下次再叫
呢一间云桂香唔会再过嚟食㗎喇,啲服务员真系几寸㗎,特别系嗰条後生女,个子矮矮的,绑住条辫子嘅嗰个,仲串过嗰啲阿姐㗎!!成个环境比人哋感觉好似好压抑,去食谭仔仲好啦。啲味道真系偏差好多,有时觉得好食,有时觉得唔好食,嗌咗四个餸、仲比我少咗一个,仲要我自己嗌佢,专登喺将军澳过嚟呢边食,仲要呢啲态度俾人对人哋,搞得我心情真系好差,我自己都系做服务行业㗎,但系我一定唔会态度对人哋㗎,将心比心,真係冇眼睇。
成个环境比人哋感觉好似好压抑,去食谭仔仲好啦。