今日去咗間凡高廚房食嘢,一入去環境真係舒服得嚟。首先,梗係要點嗰款炭燒美國安格斯西冷牛扒啦,啖啖肉感真係喺口入面爆發,炭香氣息撲鼻,真係食得出佢哋用心烤嘅功夫。😋 牛扒質感好,外焦內嫩,薯蓉滑溜得嚟唔會太膩,搭配得宜。至於嗰個香煎格陵蘭比目魚,簡直貼地好味到喊!啫啫新鮮,魚皮煎得金黃脆口,入口滿滿嘅海洋鮮味,完美糅合牛油薯蓉同自家制salsa醬,好match呀!添咗10蚊試咗湯水,磨菇湯香味瀰漫,正到飛起,似藝術品咁的美味。甜品方面,tiramisu同埋奶凍都唔會甜得過分,幼滑得來又夠味,尤其係tiramisu,咖啡醇厚、芝士輕柔,配杯餐飲,簡直太正!呢間餐廳無論係嗰啲食物質素,定係佢哋嗰份對藝術嘅堅持,都令我好滿意。老實講,啲湯水啲扒啲魚就係我心目中嘅完美午餐。如果你鐘意梵高,又想一邊食好嘢一邊賞藝術,呢度係你嘅不二之選。👍🎨🍽️